Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Neljä opiskelijaa istuu pöydän ääressä juttelemassa, kaksi istuu selin ja kaksi kasvot kameraan päin.

Yhteishaun koulutukset

Kevään 2024 yhteishaku on päättynyt

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku käynnistyy seuraavaksi keväällä 2025.

Salon seudun ammattiopiston tarjonnasta yhteishaussa voi hakeutua 13 eri perustutkintoon. Mikäli et ole vielä varma sopivasta alasta, voit hakeutua yhteishaun kautta myös TUVA-koulutukseen. Yhteishaun koulutuksiin hakeudutaan opintopolku.fi -sivuston kautta. Yhteishaun lisäksi koulutuksiin voi hakeutua myös jatkuvan haun kautta verkkosivuillamme.

Opintopolku.fi

Tutustu yhteishaun koulutusten sisältöihin

Tutustu tarkemmin vuoden 2025 yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin sekä niiden sisältöihin alla olevien linkkien kautta.

Yhteishaun koulutusten tutkintojulisteet

Tutkintojulisteet (ohjautuu aineistopankkiin sskky.emmi.fi)

Lue lisää yhteishausta ja opiskelijavalinnasta

Kaksi tyttöä ja yksi poika keskustelee oppilaitoksen aulassa punaisilla sohvilla.
Neljä opiskelijaa istuu pöydän ääressä iloisesti juttelemassa, tietokone on auki pöydällä.

Monipuolista ammatillisia opintoja Salon seudun ammattiopistossa

Kansainväliset jaksot

Salon seudun ammattiopiston 18-vuotta täyttäneillä tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työharjoitteluun tai opiskelemaan ulkomaille 4 – 6 viikon jaksoksi. Ulkomailla suoritetun jakson aikana sinulla on mahdollisuus kielitaidon lisäämisen lisäksi verkostoitua sekä hankkia uusia kokemuksia ja kerätä osaamispisteitä.

Lue lisää kansainvälisyydestä Salon seudun ammattiopistossa

Lajivalmennus

Salon seudun ammattiopisto tarjoaa tavoitteellisille urheilijoille mahdollisuuden harjoitella intensiivisesti omaa lajiaan opiskelun ohessa. Salon seudun urheiluseurat tarjoavat ammattimaisen valmennuksen eri harjoitteluryhmille. Lajivalmennukseen hakeneet ja päässeet opiskelijat harjoittelevat intensiivisesti ja säännöllisesti, mutta huolehtivat myös opintojen etenemisestä ammattiopistossa. Lajivalmennuksesta opiskelijat voivat kerryttää myös osaamispisteitä.

Lue lisää lajivalmennuksesta

Lukio-opinnot

Sinulla on mahdollista suorittaa lukio-opintoja jo ammatillisen koulutuksen aikana. Opintoja voit suorittaa alueemme päivälukioissa, Salon lukion aikuislinjalla tai Turun iltalukiossa verkko-opintoina tai lähiopetuksena.

Lue lisää lukio-opinnoista osana perustutkintoa

Väyläopinnot

Väyläopinnot ovat Salon seudun ammattiopistossa tarjottavia opintoja, jotka toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun (AMK) kanssa. Väyläopintoja on mm. matematiikasta, viestinnästä ja kielistä. Väyläopinnoissa keräät osaamispisteitä ja monipuolistat omaa osaamistasi. Väyläopintoihin voit hakeutua opiskellessasi perustutkintoa Salon seudun ammattiopistossa. Suoritetuista väylä-opinnoista saa myös tutkintotodistuksen, joten opinnot hyväksytään osaksi jatko-opintoja Turun AMK:ssa.

Lue lisää väyläopinnoista