Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Kaksi nuorta autoalan opiskelijaa keskustelevat työsalissa korjatun linja-auton edessä hymyillen.

Ajoneuvoala yhteishaussa

Ajoneuvoala yhteishaussa – ajoneuvoalan perustutkinto

Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittaneet alan ammattilaiset työskentelevät monipuolisissa työtehtävissä ajoneuvotekniikan tai autokorinkorjauksen parissa. Ajoneuvoalan opinnot takaavat hyvät perustaidot alan työtehtäviin.

Ajoneuvoalan tehtävissä tarvitaan haastavan ja mielenkiintoisen tekniikan tuntemista sekä asiakaspalveluosaamista. Ajoneuvoalan ammattilaiset huolehtivat, että jatkuvasti lisääntyvä ajoneuvokalusto pysyy kunnossa ja siten kuljetukset ja liikenne toimivat. Alan työtehtävät sopivat autoista kiinnostuneille ja henkilöille, jotka haluavat tehdä käytännönläheistä työtä käsin. Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittanut työskentelee huolto-, vian etsintä- ja korjaustehtävissä autokorjaamoissa ja huoltoliikkeissä.

Opintojen aikana sinulla on useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Voit valita diagnoosimekaanikon, automekaanikon, hyötyajoneuvomekaanikon tai autokorimekaanikon työtehtäviin tähtääviä opintoja.

Ajoneuvotekniikan koulutus

Automekaanikon koulutus keskittyy autojen mekaanisiin korjauksiin. Diagnoosimekaanikkona sinun osaamisesi painopiste on ajoneuvojen sähköisten järjestelmien tuntemuksessa. Hyötyajoneuvomekaanikkona sinä kerrytät osaamistasi laajasti hyötyajoneuvojen, kuten kuorma-autojen, linja-autojen tai työkoneiden parissa.

Hyötyajoneuvomekaanikon koulutuksessa opit mm.:

Automekaanikon koulutuksessa opit mm.:

Diagnoosimekaanikon koulutuksessa opit mm.:

Autokorimekaanikon koulutus

Automaalariksi suuntautuvana osaat tehdä ajoneuvojen korirakenteiden maalauksen pohjustukset, perus- ja korjausmaalaukset sekä pintakäsittelyn. Korikorjaukseensuuntautuvana sinä osaat selvittää kolarivaurion korjattavuuden ja korjaukseen liittyvät säädökset ja hallitset ammatissa tarvittavat liitos- sekä oikaisumenetelmät.

Koulutuksen keskeinen sisältö:

Kysy lisää ajoneuvoalasta