Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Hae koulutuksiimme – uuden oppiminen voi alkaa nyt

Hienoa! Olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti uuden oppimista!

Mielessäsi saattaa kuitenkin pyöriä monenlaisia kysymyksiä ja huolenaiheita hakeutumiseen, pääsykokeisiin sekä rahoitukseen liittyen. Tällä sivulla vastaamme kaikkiin kysymyksiisi jotta pääset aloittamaan opinnot joustavasti!

Voit löytää vastauksia myös sinua askarruttaviin kysymyksiin osiosta, johon olemme keränneet vastauksia meille usein esitettyihin kysymyksiin.

keltainen viiva

Hakeutuminen Salon seudun ammattiopistoon

Koulutuksiimme voi hakeutua hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Osa hakijoista etsii koulutusta, jonka avulla voi valmistua vasta ensimmäiseen ammattiin. Osa taas haluaa löytää uusia näkökulmia jo hankitun ammattitaidon tueksi tai edetä koulutusten avulla urallaan. Voit hakeutua koulutuksiimme muutamaa eri reittiä käyttäen.

Suoraan verkkosivuilta

Hae avoinna oleviin koulutuksiin suoraan verkkosivuiltamme. Voit hakeutua koulutuksiimme hakuajan ollessa käynnissä. Jatkuvan haun koulutuksiin voit hakeutua koska tahansa!

TE-palveluiden kautta

Työvoimakoulutukset on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Tavoitteena on nopea työllistyminen. Haku työvoimakoulutuksiin tapahtuu TE-palveluiden kautta.

Opintopolussa yhteishaussa

Yhteishaku on suunnattu perusopetuksen päättäville oppivelvollisuusikäisille henkilöille. Hakeutuminen yhteishakuun tapahtuu Opintopolun kautta.

Etsi sopiva koulutus ja jätä hakemus suoraan verkkosivuillamme

Onko sinulla tarve opiskella työn ohessa tai täydentää jo olemassa olevaa ammattiosaamistasi? Haluatko vaihtaa alaa ja ottaa uuden suunnan urapolullasi? Tarjoamme joustavia vaihtoehtoja osaamisen kokonaisvaltaiseen lisäämiseen. Verkkosivuillamme auki olevat koulutukset ovat kaikille avoimia!

Hakeutuminen verkkosivuiltamme tapahtuu koulutuksen esittelysivun kautta. Pääset täyttämään hakulomaketta Hae koulutukseen -nappia painamalla. Voit hakeutua koulutukseen, jossa hakuaika on käynnissä. Osa verkkosivuilla esitetyistä koulutuksista on kaikille avoimia jatkuvan haun koulutuksia. Näihin koulutuksiin voi hakeutua joustavasti, koska tahansa.

Täytä hakulomake huolellisesti ja lähetä se meille. Saat sähköpostiisi vahvistuksen hakulomakkeen tallentumisesta ja ohjeet mahdolliseen haastatteluaikaan liittyen. Kaikki koulutuksemme löydät koulutushaun sivuilta.

Kaikkiin koulutuksiin ei kuitenkaan hakeuduta suoraan verkkosivujemme kautta.

Työvoimakoulutukset

Etsitkö sopivaa koulutusta uuden uran aloittamiseen? Työvoimakoulutukset ovat mainio tapa siirtyä nopeasti työelämään alan ammattilaisena. Työvoimakoulutukset on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille ja niihin hakeutumisen tapahtuu aina TE-palveluiden kautta. Tutustu meillä avoinna oleviin työvoimakoulutuksiin ja lue lisää opintojen suoritamisesta työttömänä Työvoimakoulutukset -sivulta.

Yhteishaku

Oletko oppivelvollisuusikäinen ja olet opiskelemassa ensimmäistä ammattiasi? Hakeudu sinua kiinnostavan alan opintoihin yhteishaussa. Yhteishaun koulutuksiin hakeudutaan opintopolun kautta, mutta voit tutustua sinua kiinnostavaan koulutusalaan ja koulutuksiin myös meidän verkkosivuillamme.

Mikä ihmeen oppivelvollisuus?

Tietopaketti oppivelvollisuudesta

Oletko oppivelvollisuusikäinen ja opiskelemassa ensimmäistä ammattiasi? Hakeudu sinua kiinnostavan alan opintoihin yhteishaussa. Mitä tarkoittaa oppivelvollisuus? Tutustu oppivelvollisuuteen ja oppivelvollisuusiän laajenemiseen.

Kaksi opiskelijaa istuu selin kameraa kohti pöydässä ja tutkii yhdessä pöydällä olevia papereita ja pöydällä avoimena olevaa kannettavaa tietokonetta.

Tutustu opiskelijavalintaan sekä opintojen suorittamiseen ja rahoitukseen

Monimuotototeutus, verkkokoulutus ja lähiopetus ovat ehkä sinulle tuttuja käsitteitä, mutta tiedätkö miten ne vaikuttavat opintojen suorittamiseen? Oletko huolissasi siitä, mitä tukia saat tai miten rahallisesti pärjäät opintojen aikana? Oletko vielä epävarma, mitä tarkoittaa käsitteet jatkuva haku, yhteishaku tai oppisopimus. Ehkä mietit mitkä asiat vaikuttaa opiskelijavalintaan tai onko sinua kiinnostavalla alalla terveydentilavaatimuksia. Tutustu asioihin alla olevien linkkien kautta ja ota seuraava askel kohti uuden oppimista!

Autamme ja tuemme sinua oikean koulutuksen valinnassa

Oikean koulutuksen tai sopivan alan löytäminen ei ole kovin helppoa. Tarjoamme apua ohjaukseen ja oikean urapolun löytämiseen. Haluatko kokeilla, nähdä ja innostua alan opintoja paikan päällä. Lisävarmuutta alavalintaan saatat saada myös koulutuksiin tutustumisten yhteydessä. Vietä päivä alan opinnoissa ja suuntaa unelma-ammattiin.

Onko oikea urapolku kadoksissa?

Ohjaamme sinut oikealle uralle

Tarjoamme runsaasti tukea hakeutumiseen sekä sopivan opintopolun valitsemiseen. Hyödynnä palveluitamme ja varmistu oikean koulutustason tai alan valinnasta. Tukenasi toimivat hakupalvelut sekä joukko opinto-ohjaajia. Katso millaista tukea tarjoamme ja keneen voit olla yhteydessä!

Nuori opiskelijapoika istuu lasiseinän edessä penkillä kannettava tietokone sylissä ja tutkii näyttöä.

Näe, koe ja tutustu sinua kiinnostavan alan opintoihin

Koulutuksiin tutustumiset

Haluatko varmistusta siihen, että olet hakeutumassa oikean alan opintoihin? Koulutuksiin tutustumiset on juuri sinulle suunnattu mahdollisuus hypätä seuraamaan sinua kiinnostavan alan opintoja. Vietä päivä tai jakso alan opinnoissa ja varmistu unelma-ammatistasi. Lue lisää tutustumisista ja ilmoittaudu mukaan!

Kaksi tyttöä nojaa lasiseen kaiteeseen oppilaitoksen aulassa ja katsovat vasemmalle kaukaisuuteen.

UKK – Usein kysytyt kysymykset hakeutumisesta

Ei ole. Soveltuvuus ja pääsykoe järjestetään vain perustason ensihoitajaksi, sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon hakeneille. Sen sijaan jokainen koulutukseen hakeutuva henkilö haastatellaan. Haastatteluun osallistuu usein kyseisin koulutusalan opinto-ohjaaja ja/tai opettaja.

Jos haet suorittamaan perustutkintoa

Saat sähköpostiisi linkin haastatteluajan varaamista varten kun olet täyttänyt hakulomakkeen koulutukseen.

Jos haet suorittamaan jotain muuta koulutusta

Alan opettaja on sinuun sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä.

Oppilaitoksella ei ole valmiina oppisopimustyöpaikkoja. Jokainen hakee itse oppisopimuspaikan. Kaikki normaalit työnhaun keinot kannattaa ottaa käyttöön. Oppisopimus voidaan solmia myös nykyiseen työpaikkaasi.

Salon seudun ammattiopistolla ei ole omaa asuntolaa. Salossa on kuitenkin hyvä tarjonta vuokra-asunnoista. Vuokra-asunnoista löydät tietoa esimerkiksi Salon kaupungin sivuilta.

Tutustu muuttajille suunnattuihin Salon kaupungin sivuihin(siirryt toiseen palveluun)

Salon seudun ammattiopiston toimitilat sijaitsevat Taitajankadulla sekä Hyvoninkadulla. Molemmat ovat kävelymatkan päässä juna- ja linja-autoasemalta. Saloon on sujuvat yhteydet julkisilla yhteyksillä niin Turusta kuin Helsingistäkin.

Katso junaliikenteen aikatauluja VR:n sivulta(siirryt toiseen palveluun) ja linja-autojen aikatauluja matkahuollon sivuilta(siirryt toiseen palveluun).

Toimipisteidemme yhteydessä on rajattu määrä paikoitustilaa ja pysäköintiä alueella valvoo yksityinen toimija. Huomioithan siis pysäköidessäsi liikennemerkit. Lisää pysäköinnistä ja saapumisohjeet löydät toimipisteittäin yhteystiedoistamme.

Jäikö vielä kysymyksiä? Ota yhteyttä hakupalveluihin!