Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Puusepänalan opiskelija ohjeistaa toista opiskelijaa neuvomalla paperisesta suunnitelmasta työvaiheita.

Oppisopimus

Oppisopimus ammatillisen koulutuksen muotona

Oppisopimuskoulutus on pääosin työpaikalla tapahtuvaa ammatillista koulutusta. Voit opiskella itsellesi minkä tahansa ammatillisen tutkinnon oppisopimuksella. Oppisopimus sopii myös yksittäisten tutkinnon osien suorittamiseen. Oppisopimuksia voidaan tehdä yhdelle tai useammalle työpaikalle saman tutkinnon suorittamiseksi.

Oppisopimus opintoja täydennetään teoriaopetuksella oppilaitoksessa.

Milloin oppisopimus voidaan solmia?

Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Oppisopimusopiskelijana olet työsuhteessa ja työyhteisön tasavertainen jäsen. Sinulle maksetaan työstä työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuksessa sopijaosapuolina ovat opiskelija, työnantaja ja oppilaitos. Työtunteja on oltava keskimäärin vähintään 25 t/viikko. Ennen oppisopimuksen solmimista oppilaitos varmistaa, että työpaikka soveltuu sinua kiinnostavan tutkinnon tai tutkinnon osan koulutuspaikaksi.

Tee ammatillinen tutkinto työelämässä

Täydennä osaamistasi käytännönläheisesti

Myös yrittäjille sopiva koulutusmuoto

Kiinnostuitko yrittäjän oppisopimuksesta?

Hakeutuminen oppisopimukseen

Haet itse oppisopimuspaikan. Kaikki normaalit työnhaun keinot kannattaa ottaa käyttöön! Oppisopimus voidaan solmia myös nykyiseen työpaikkaasi.

Kun olet saanut työpaikan, täytä koulun sivuilla hakemus alan koulutukseen. Muista rastittaa oppisopimus -kohta hakulomaketta täyttäessäsi. Saat seuraavana päivänä sähköpostiisi taustatietolomakkeen, johon täytät työnantajan ja työsuhteen tiedot. Opettaja ottaa yhteyttä työpaikkaasi ja tarkistaa sen soveltuvuuden tutkinnon suorittamiseen. Tämän jälkeen solmitaan oppisopimus ja opinnot alkavat joustavasti sinun ja työnantajasi toiveiden mukaisesti.

Työllisty oppisopimukseen palkkatuella

Palkkatuki on harkinnnan varainen rahallinen korvaus, jonka TE-palvelut maksaa työnantajalle. Selvitä oletko oikeutettu palkkatukeen ja paranna mahdollisuuksiasi oppisopimuskoulutukseen.

Jäikö sinulle kysyttävää oppisopimuksista – ota yhteyttä!

Korkeaoja Elina

työelämäpalveluiden johtaja

0447704800