Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Iloinen nuori tarjoilija opiskelija kävelee annos kädessä opetusravintola Poukamassa.

Ravintola- ja catering-ala yhteishaussa

Ravintola- ja catering-ala yhteishaussa – ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola-alan ammattilaiset luovat maku– ja ravintolaelämyksiä asiakkaille. Alan perustutkinto avaa ovet ravintola-alan monipuolisiin tuotteiden ja palveluiden valmistamisen sekä asiakaspalvelun tehtäviin. Ravintola-alan koulutus antaa hyvät perustaidot kokin- tai tarjoilijan työtehtävään ja tarjoaa loistavat työllistymismahdollisuudet.

Kokki on makumaailman tiimipelaaja

Kokin ammatti sopii ruoan- ja leivonnaisten valmistuksesta kiinnostuneille henkilöille. Kokin ammatissa tarvitaan huolellisuutta, fyysistä kuntoa ja hyviä tiimityötaitoja. Koulutuksessa opiskellaan kaikkia kokin työssä tarvittavia taitoja. Opit tuntemaan ja käyttämään erilaisia raaka-aineita, suunnittelemaan ja valmistamaan maittavia ruoka-annoksia ja huolehtimaan työvälineistä ja keittiön puhtaudesta. Koulutus tapahtuu oppilaitoksen opetuskeittiöissä ja opetusravintolassa ja kahvilassa sekä monipuolisesti alan työpaikoilla, kuten ravintoloissa, kahviloissa, suurtalouskeittiöissä ja liikenneasemilla.

Kokin koulutuksessa opit mm.:

Tarjoilija varmistaa onnistuneen asiakaskokemuksen

Tarjoilijan ammatti sopii henkilöille, jotka viihtyvät ihmisten parissa ja pystyvät mukautumaan nopeasti vaihtuviin tilanteisiin. Ammatissa tarvitaan kiinnostusta ruokaan ja juomaan, kykyä työskennellä sosiaalisessa työympäristössä, hyviä yhteistyötaitoja ja fyysistä kuntoa. Tarjoilija vastaa yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta. Tarjoilijan koulutuksessa pääset oppimaan hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, mutta koulutukseen sisältyy myös teoriaopintoja. Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan oppilaitoksen opetusravintolassa ja kahvilassa sekä erilaisissa tilaisuuksissa, tapahtumissa ja työelämässä.

Tarjoilijan koulutuksessa opit mm.:

Kysy lisää ravintola- ja catering-alasta