Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Iloinen opiskelijan ja koulutussihteerin kohtaaminen opintotoimistossa.

Opintojen rahoitus ja opintotuki

Opiskelijan etuudet

Opiskelujen aikana voit saada erilaisia etuuksia. Etuudet määräytyvät iän, opiskelumuodon tai työllisyystilanteen mukaan. Täältä löydät perustietoa etuuksista ja tarkempaa tietoa saat eri tahojen nettisivuilta.

Opintotuki

Kelan sivuilta saat tietoa opintotuesta ja sen edellytyksistä. Sivuilla on myös lyhyt ohjevideo opintotuen hakemisesta.

Koulumatkatuki

Sinulla voi olla oikeus koulumatkatukeen. Koulumatkatuki korvaa koulumatkojen kustannuksia. Sitä myönnetään toisen asteen oppilaitoksessa opiskeleville.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa. Aikuiskoulutustuella tuetaan aikuisten ammatillista kehittymistä ja osaamisen uudistamista. Aikuiskoulutustuki edellyttää aina päätoimista opiskelua.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että aikuiskoulutustuki lakkautettaisiin elokuussa 2024, mutta muutos edyllyttää lakimuutosta. Tarkista ajankohtaiset tiedot aikuiskoulutustukeen liittyen työllisyysrahaston sivuilta aikuiskoulutustuki.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (siirtyy toiseen verkkosivustoon, avautuu uuteen välilehteen).

Nuori opiskelijapoika istuu lasiseinän edessä penkillä kannettava tietokone sylissä ja tutkii näyttöä.
Kaksi nuorta opiskelijatyttöä tutkii yhdessä pöydän ääressä kirjaa.

Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu

Työttömänä voit olla oikeutettu saamaan työttömyysetuutta opiskelujen ajalta. TE-palvelut tekee päätöksen rahoituksesta.

Muista keskustella TE-palveluissa opiskelusuunnitelmasta ennen koulutukseen hakemista.

Työvoimakoulutus

Tutustu Salon seudun ammattiopistossa haussa oleviin työvoimakoulutuksiin.

Ammattitutkintostipendi – etu tutkinnon suorittaneelle opiskelijalle

Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkintostipendin ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon suorittaneille opiskelijoille, joille on kertynyt myös riittävästi työkokemusta. Tarkista tarkat kriteerit ja hae stipendiä työllisyysrahaston sivuilta.