Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Neljän hengenryhmä eri ikäisiä opiskelijoita suunnittelee ryhmätyötä tietokoneiden kanssa.

Töihin kuntayhtymään

Kuntayhtymän työntekijöistä pidetään hyvää huolta

Työkavereita kuntayhtymässä on noin 230.

Suurimmaksi osaksi olemme opetushenkilöstöä; eri ammatillisten alojen ja yhteisten aineiden opettajia, ammatillisia-ohjaajia tai opinto-ohjaajia. Opettajat kuuluvat kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen OVETS:n piiriin ja työajassa noudatetaan niin sanottua vuosityöaikaa.

Kaksi sisustusalan opiskelijaa katsovat tietokoneen näyttöä ja hymyilevät.
Sisustusalan opiskelija ohjaa toista opiskelijaa ja näyttää kynällä pohjapiirustusta.

Kuntayhtymässä työskentelee monia alansa ammattilaisia

Opetushenkilöstön lisäksi meillä työskentelee hallinto-, toimisto-, ruokapalvelu- ja laitoshuollon henkilökuntaa. Heidän tehtävänään on huolehtia ja varmistaa että palkat ja laskut tulevat maksuun ja opiskelijoilla on koulupäivän aikana tarjolla lounasta ja että tilat ovat siistit ja viihtyisät. He kuuluvat kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen KVTES:n piiriin.

Kiinteistöpalvelu henkilöstö huolehtii rakennuksista ja piha-alueista kuuluen kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen TS:n piiriin. Työaikamme on joustava, mutta olemme paikalla opiskelijoita, asiakkaita ja henkilökuntaa varten klo 9.00 – 15.00 välillä. Toki työstä riippuen keittiön ja laitoshuollon työaika painottuu aamuun ja kiinteistöhenkilöstön ollessa vuorotellen valmiudessa 24/7.

Salon seudun ammattiopiston iloiset opot keskustelevat sohvalla opiskelijavalintaan liittyvistä asioista.
Keittiön henkilökuntaan kuuluva henkilö valmistelee buffetlinjastoa opiskelijaruokailua varten.

Monet meistä ovat viihtyneet kuntayhtymässä pitkään – keskimäärin 12 vuotta.

Mukavien työkavereiden lisäksi työpaikkaetuna on Smartum Pay -saldo (ilman omavastuuta) liikunta- ja kulttuuripalveluihin. Palvelussuhteen kestosta riippuen saldoa on käytettävissä 100 – 200 euroa vuodessa. Lisäksi vuosina 2022 – 2023 käytössämme on palkitsemisjärjestelmä kokeilu, jossa toiminnan tulosten mukaisesti henkilökunnalla on mahdollisuus ansaita 0 – 200 euron välillä summa työkyvyn ylläpitävään toimintaan.

Julkaisemme avoimet tehtävät Kuntarekry.fi palvelussa.

Tutustu avoimiin työtehtäviin (Kuntarekry sivu)