Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Kaksi talonrakennusalan opiskelijaa rakentavat yhdessä ja pystyttävät tukipylväitä työmaalla.

Rakennusala yhteishaussa

Rakennusala yhteishaussa – rakennusalan perustutkinto

Rakennusalan perustutkinnon suorittaja toimii maarakennuksen tai talonrakennuksen tehtävissä. Alan perustutkinnon suorittaminen mahdollistaa monipuolisia uravaihtoehtoja. Rakennusalan perustutkinnon yhteydessä valitaan itselle sopivin osaamisala. Valittavana on joko talonrakennuksen tai maarakennuksen osaamisala.

Talonrakennuksen osaamisala

Talonrakennuksen osaamisalan opinnoissa harjoittelet tekemään rakennusten perustuksia sekä puu-, kivi- ja metallirunkoja. Opinnot voi suunnata kirvestöihin, muuraukseen, laatoitukseen, betonointiin, muottitöihin, teräsrakentamiseen, korjausrakentamiseen, kivirakentamiseen, elementtien valmistukseen, hirsirakentamiseen tai rautakauppatyöhön. Koulutuksen aikana voi opiskella myös yrittäjyyttä ja rakennuspalveluiden tuottamista asiakkaille. Rakennusalan perustutkinto antaa hyvät perustaidot monipuolisiin ja hyvin työllistäviin työtehtäviin. Alan opinnot sopivat henkilöille, jotka haluavat tehdä käytännönläheistä ja vaihtelevaa työtä.

Talonrakentajan tutkinnoissa opit mm.:

Valinnaiset:

harmaa viiva

Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala

Maarakennusala sopii maansiirtokoneista ja vaihtelevista ulkotöistä kiinnostuneille henkilöille. Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalan opinnot valmistavat mielenkiintoiseen ja monipuoliseen ammattiin, jossa tehdään töitä muiden alan ammattilaisten ja erilaisten asiakkaiden kanssa.

Maarakennuskoneenkuljettajan osaamiseen kuuluvat maarakennuskoneen käyttäminen ja esimerkiksi rakennustyömaiden perustusvaiheen työt. Alan ammattilainen osaa käyttää koneita turvallisesti, ohjeita ja määräyksiä noudattaen. Tehtäviin voivat kuulua myös maarakennuksen mittaukset ja muut kunnallistekniikan asennustyöt. Alan työtehtävissä voi toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana tai työskennellä maanrakennukseen, kuljetukseen tai kiinteistönhoitoon erikoistuneissa yrityksissä. Työpaikkasi voi valmistumisen jälkeen löytyä myös kaupunkien katu- ja ympäristörakentamisen yksiköistä.

Maarakennuksen tutkinnossa opit mm.:

Valinnaiset:

Kysy lisää rakennusalan koulutuksista