Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Mitä tarkoittaa jatkuva haku?

Jatkuva haun koulutukset on suunnattu kaikille kouluttautumisesta ja oman osaamisen syventämisestä kiinnostuneille. Koulutukset sopivat kokonaan uuden alan opiskeluun tai jo olemassa olevan osaamisen syventämiseen. Tämä haku sopii sinulle myös, mikäli olet jo aiemmin suorittanut ammatillisen perustutkinnon ja et siksi voi hakea yhteishaussa.

Jatkuvassa haussa olevan koulutuksen aloituspäivät

Koulutuksen esittelytekstissä on näkyvissä seuraava mahdollinen aloituspäivä.

Useissa jatkuvassa haussa olevissa koulutuksissa on mahdollista myös joustava aloitusajankohta. Kannattaa siis aina tiedustella alan vastaavalta opettajalta tai opinto-ohjaajalta, onko aloittaminen mahdollista nopeammassa aikataulussa.

Miten hakeudun jatkuvan haun koulutukseen?

Jatkuvan haun koulutuksiin voit hakeutua joustavasti verkkosivujemme kautta:

Jatkuvan haun opiskelijavalinta

Kaikki koulutuksiin hakeutuvat haastatellaan opettajan ja/tai alan opinto-ohjaajan toimesta. Haastattelussa selvitetään koulutustarpeesi ja edellytykset tutkinnon suorittamiselle. Verkkosivujen kautta tapahtuvan hakeutumisen yhteydessä valintoja tehdään sitä mukaa, kun hakemuksia saapuu. Saat tiedon valintapäätöksestä sähköpostiisi.

sininen viiva

Jatkuvan haun valintaperusteet

Jatkuvan haun opiskelijavalinnassa huomioidaan seuraavat valintakriteerit.

Perustutkinnot ja perustutkintojen tutkinnon osat

 1. Koulutustarve 1 – 2 pistettä ( 1 piste = perusteltu alanvaihto, 2 pistettä = ei ammatillista koulutusta)
 2. Alan suuntautuneisuus (alan työkokemus tai alaa tukeva harrastus) 1 – 3 pistettä (1 piste ; alle 6 kk, 2 pistettä; 6 – 12 kk, 3 pistettä; yli 12 kk)
 3. Realistinen näkemys alan työtehtävistä 1 piste
 4. Edellytykset koulutuksen suorittamiseen 0 – 4 pistettä;
  • perustelut alalle hakeutumiselle 1 pistettä
  • mahdollisuus osallistua opetukseen (aikataulu ja työvälineet) 1 piste
  • Koulutuskohtaiset edellytykset täyttyy (kuvattu koulutuksen kuvauksessa) 1-2 piste

  Mikäli koulutuskohtaiset edellytykset eivät täyty, hakija ei voi tulla valituksi koulutukseen. Koulutuskohtaiset edellytykset on avattu kunkin koulutuksen kuvauksessa.

Opetuskieli

Salon seudun ammattiopiston opetuskieli on suomi. Kielitaitoasi arvioidaan hakeutumisvaiheessa, mikäli äidinkielesi ei ole suomi. Haluamme näin varmistaa, että kielitaitosi on riittävä koulutuksen suorittamiseen. Voit osoittaa kielitaitosi esittämällä todistuksen haastattelussa. Mikäli sinulla ei ole todistusta kielitaidosta, sinut ohjataan haastattelusta tarvittaessa kielitestiin. Saat päätöksen opiskelijavalinnasta sähköpostiisi vasta kielitestin jälkeen.

Terveydentilavaatimukset

Osassa koulutuksissa opiskelijavalintaan vaikuttaa terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät rajoitteet (SORA-lainsäädäntö).

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Perustason ensihoitajille järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskokeet osana opiskelijavalintaa. Tutustu pääsy- ja soveltuvuuskokeen sisältöön, ennakkomateriaaleihin sekä kokeen pisteytykseen.

sininen viiva

TUVAn valintaperusteet

TUVA eli tutkintoon valmentavan koulutuksen valintaperusteet.