Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Metallialan opiskelija tarkistaa, että hänellä on kädessä oikea työkalu ennen työn aloittamista.

Työvoimakoulutukset

Mitä on työvoimakoulutus?

Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille aikuisille. Työvoimakoulutus suunnitellaan alueen tarpeen mukaan yhdessä työvoimaviranomaisten ja oppilaitoksen kanssa. Koulutusta tarjotaan niille aloille, joissa työvoiman tarve on suurin. Työvoimakoulutuksen kautta on hyvät mahdollisuudet työllistyä uuteen ammattiin.

Miten työvoimakoulutukseen hakeudutaan?

Koulutukseen hakeudutaan Te-palveluiden nettisivujen kautta

Millaista apua voin sada työvoimakoulutuksen aikana?

Työvoimakoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella uuteen ammattiin ja samalla vahvistaa työelämätaitojasi. Vieraskielisillä opiskelijoilla on mahdollisuus saada Suomi toisena kielenä opetusta työvoimakoulutuksen aikana.

Oletko epävarma oikean alan valinnasta tai soveltuvuudestasi alalle? Hae ammattistarttiin!

Ammattistartti on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, jotka tarvitsevat päivitystä työelämätaitoihin tai
ohjausta oikean alan valintaan sekä digitaalisiin taitoihin. Tämän työvoimakoulutuksen aikana opiskelija pääsee tutustumaan eri alojen koulutukseen tai pajaan ja saa samalla paremman käsityksen alasta ja varmuutta alan opintoihin hakeutumiseen.

Mitä rahallista tukea voin saada työvoimakoulutuksen aikana?

Työvoimakoulutus on maksutonta. Opiskelija saa koulutuksen aikana työttömyysetuutta sekä kulukorvausta. Lisätietoja työvoimakoulutuksista sekä niiden etuuksista löydät TE-palveluiden verkkosivuilta.

Teknisen suunnittelun opiskelija työskentelee luokkatilassa ja mittaa pöydällä olevaa pohjapiirustusta mittasuhdeviivaimella.

Opiskelijatarinat

Työvoimakoulutuksen kautta uusi urapolku teknisessä suunnittelussa

Pi Timonen muutti Helsingistä Somerolle etsien uutta työpaikkaa. Sopivaa työtä ei löytynyt, joten Pi Timoselle avautui mahdollisuus lähteä opiskelemaan teknistä suunnittelua. Lue artikkeli Timosen opinnoista!