Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Matkailu ja kansainvälisyys ovat matkailualan sykkivä sydän

Oletko valmis palvelemaan asiakkaita ja jopa ylittämään heidän odotuksensa? Matkailualan ammattilaiset työllistyvät monipuolisiin tehtäviin kotimaassa tai kansainvälisesti. Asiakaspalvelutaidot ja sosiaalisuus ovat tärkeitä alan ammattilaisen ominaisuuksia.

Matkailualan osaajista on kova kysyntä kotimaassa ja kansainvälisesti

Matkailualan ammattilaiset työllistyvät monipuolisiin tehtäviin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Alan työllisyysnäkymät ovat virkistyneet ulkomaanmatkailun lisääntyessä. Lisäksi kotimaanmatkailun buumi on lisännyt työvoiman kysyntää myös kotimaassa. Opiskele alan ammattilaiseksi ja työllisty ihmisläheiseen palveluammattiin. Opiskelu on käytännönläheistä ja vietät paljon aikaa alan monipuolisissa työtehtävissä.

Matkailualan opinnot sopivat loistavasti myös alanvaihtajille

Kaipaatko urallesi uutta suuntaa? Suuntaa matkailualan opintoihin ja työllisty ihmisläheiseen asiakaspalveluammattiin. Koulutus sopii erinomaisesti myös täydennyskoulutukseksi esimerkiksi toimistotyön ammattilaisille. Koulutuksessa laajennat osaamistasi mm. hotellin vastaanoton tai kokouspalvelujen työtehtäviin ja parannat mahdollisuuksiasi työllistyä.

Matkailualan opinnot ovat käytännönläheisiä ja työvaltaisia. Opintoja suoritetaan työssä oppien ja osa opiskelijoista työllistyy jo opintojen aikana matkailualan tehtäviin. Voit suorittaa opinnot myös opintovapaan turvin tai hakeutua alan työtehtäviin oppisopimuksella. Opintojen kestoon vaikuttaa aiempi koulutus ja opinnot suunnitellaan jokaisen kanssa henkilökohtaisesti.

Vietä välivuosi opiskellen ja hyödynnä osaaminen tulevissa jatko-opinnoissa

Tutustu matkailualan välivuosiopintoihin ja hanki alan perustaitoja tutkinnon osia suorittamalla. Voit suorittaa välivuosiopintoja lukion, ammatillisen koulutuksen tai vaikka armeijan jälkeen ja hyödyntää osaamisesi tulevissa jatko-opinnoissa. Matkailualan opinnot kestävät 1-2 vuotta suoritettavien tutkinnon osien määrästä riippuen. Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää työskentelyä erilaisissa matkailualan yrityksissä. Voit sisällyttää opintoihisi työssäoppimisjakson ulkomailla tai Lapissa. Tiedäthän, että ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön.

Matkailualan välivuosiopiskelija opiskelija istuu Ravintola Rikalan pöydässä haastateltavana opiskelijatarinaa varten ja katsoo ulos ikkunasta.

Opiskelijatarinat

Välivuosiopinnoista sujuva tie korkeakouluopintoihin

Sara Breilin hyödynsi lukion jälkeisen vuoden matkailualan välivuosiopinnoissa vaikka suunta korkeakouluopintoihin olikin mielessä. Lue lisää siitä, miten Sara aikoo oppeja jatkossa hyödyntää!

Matkailualan osaajat toimivat palveluammatissa

Nautitko ihmisten auttamisesta, opastamisesta tai tapahtumisen järjestämisestä? Innostutko asiakkaan odotusten ylittämisestä? Matkailualan opinnot antavat hyvät perustaidot alan monipuolisiin, vaihteleviin ja kansainvälisiinkin työtehtäviin. Alan opinnoissa saat vahvistusta asiakaspalveluosaamiseen ja eri ikäisten sekä kulttuuristen ihmisten kohtaamiseen. Valitse matkailualan opinnot ja suuntaa alan työtehtäviin.

Matkailualan perustutkinnosta voit valmistua mm. seuraaviin ammatteihin

Hymyilevä matkailualan opiskelija ojentaa huomioliivi päällä esitettä Salon matkailusta toiselle henkilölle.
Infopisteen iloinen opiskelija harjoittelija opastaa toista opiskelijaa täyttämään lomakkeita valoisassa kahvila Purjeessa.

Kehity monipuoliseksi matkailualan ammattilaiseksi

Työskenteletkö matkailualalla? Haluatko päivittää osaamistasi tai hankkia pätevyyden? Opiskele alan asiantuntijatehtäviin ja etene urallasi. Suorita täydentävät opinnot kätevästi työn ohessa ja nappaa uusi suunta urallesi.

Osallistu koulutuksiin etänä. Suorita matkailualan ammattitutkinto vaikka kokonaan toiselta paikkakunnalta tai eri maasta. Verkkokoulutukseen sisältyy etäluentojen lisäksi työharjoittelu alan työpaikassa.

Opiskelijatarinat

Matkailualan työpaikat kuljettavat monipuolisiin työtehtäviin

Johanna Palm löysi matkailualan fiilispohjalta, mutta ei ole katunut alavalintaansa päivääkään. Jatko-opintojen jälkeen edessä siintää matkailualan monipuoliset työpaikat. Lue Johannan tarina!

Tutustu matkailualan opintojen suorittamiseen

Opiskele koulutus oppisopimuksella työn ohessa

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Jäikö sinulle kysymyksiä matkailualan opinnoista?

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan tai jätä yhteydenottopyyntö(siirryt toiseen palveluun)

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Matkailualalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.

Keskittynyt nuori matkailualan opiskelija lukee esitteitä matkailusta Salon seudunammattiopisto paita päällä.
Kolme iloista matkailualan opiskelijaa järjestämässä ulkoilma tapahtumaa huomioliivit päällä.