Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Ravintola-ala työllistää makuelämyksien ammattilaisia

Haluatko luoda työksesi makuelämyksiä ja tehdä työtä käsilläsi? Oletko kiinnostunut asiakkaiden palvelemisesta ja heidän odotustensa ylittämisestä? Ravintola-ala sopii asiakaspalvelusta syttyville ja luoville kädentaitajille. Ravintola-alan työtehtävissä toimit makumaailman ja onnistuneen asiakaskokemuksen lisäksi estetiikan ammattilaisena.

Alan ammattilaisista on parhaillaan kova kysyntä. Ravintola-ala työllistää haastaviin, vaihteleviin ja mielenkiintoisiin tehtäviin. Hae opintoihin ja ryhdy toteuttamaan unohtumattomia ravintola-elämyksiä!

Ravintola- ja cateringalan opiskelijan valmistama leipäkattaus.

Opiskelijatarinat

Ravintola-alan opinnoista kohti unelmien ammattia

Victoria Krukhmaleva opiskeli itselleen ravintola- ja catering alan tutkinnon ja nyt hän opiskelee ammattikorkeakoulussa restonomin tutkintoa. Lue Victorian opinnoista ja urahaaveista!

Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi ja suuntaa ravintola-alalle

Kokin koulutuksesta saat hyvät valmiudet työskentelyyn ravintola-alan tehtävissä

Kiinnostaako sinua tuottaa makumatkoja asiakkaille? Kokin vaativassakin tehtävässä pääset heittäytymään ja haastamaan itsesi makujen yhdistelyn ja kokonaisuuksien luomisessa. Kokin koulutus valmistaa sinua siihen, että hallitset yhtäaikaisesti monta eri tehtävää suurissa tai pienissä keittiöissä. Kokin koulutus sopii sinulle, mikäli olet suunnitelmallinen ja luova. Lisäksi alalla työskentelyssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä.

Tarjoilijan koulutuksessa opit viemään asiakaskokemuksen uudelle tasolle

Oletko sosiaalinen, nautitko muiden ihmisten seurasta ja haluatko muiden viihtyvän seurassasi? Tarjoilijan tehtävässä tunnistat asiakkaiden tarpeita ja osaat vastata niihin mutkattomasti. Alan opinnot antavat sinulle kädentaitoja ja opettavat kokonaisuuden hallintaa, järjestelmällisyyttä, tuotetuntemusta ja joustavuutta. Juuri niitä taitoja, joita tarjoilija hyödyntää jokapäiväisessä tehtävässään. Tarjoilijan koulutuksen jälkeen osaat yhdistellä ruokia ja juomia, suositella vaihtoehtoja ja opit valmistautumaan kaikkeen.

Tarjoilija opiskelija tarjoilee asiakkaan ruoan pöytään opetusravintola Poukamassa.

Kehitä ravintola-alan osaamistasi ja monipuolista työnkuvaasi

Oletko työskennellyt ravintola-alalla ja haluat ottaa alan uusimmat trendit haltuun? Kehitä alan ammattitaitoa koulutuksissamme ja nosta osaamisesi uudelle tasolle. Alan opintojen suorittaminen voi tuoda sinulle myös mahdollisuuden edetä urallasi. Nämä koulutukset sopivat mainiosti työn ohessa suoritettaviksi – osallistu koulutukseen ja verkostoidu samalla muiden alan ammattilaisten kanssa.

Nuori iloinen ravintola-alan opiskelija tarjoilee ruoka annosta opetusravintola Poukamassa kokin päähine päässään.
Tarjoilija opiskelija kantaa kädessään hedelmäistä jälkiruoka tarjotinta valoisassa opetusravintola Poukamassa.

Tutustu ravintola-alan opintojen suorittamiseen?

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Opetusravintola Poukama toimii yhtenä oppimisympäristönä

Tutustu opetusravintola Poukamaan ja sen ideologiaan.

Jäikö jokin asia ravintola-alasta sinua vielä mietityttämään? Ota yhteyttä!

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Ravintola-alalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.

Hankkeet

HYBAKE-hankkeessa tehdään juhlaleivonnaisista opiskelumateriaalia

Kansainvälisen HYBAKE-hankkeen loppuseminaarissa leivottiin eri maiden juhlaleivonnaisia. Lue lisää siitä, miten juhlaleivonnaiset muuttuivat hankkeen aikana opiskelumateriaaliksi.