Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Ryhdy kirvesmieheksi tai talonrakentajaksi – Opiskele rakennusalaa

Kiinnostaako sinua fyysinen työ ja käytännönläheiset tehtävät? Haluatko työssäsi tehdä uutta pintaa ja nähdä kättesi jäljen? Rakennusala sisältää rakentamiseen, suunnitteluun ja korjausrakentamiseen liittyviä tehtäviä. Kirvesmiehenä työskentelet mielenkiintoisissa rakennusprojekteissa ja -työmailla. Alan työtehtävät vaatii kädentaitojen lisäksi sosiaalisia taitoja, sillä työtä tehdään usein osana isompaa tiimiä.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Talonrakennusalan opiskelija leikkaa työhallissa mattoveitsellä kipsilevyä ja käyttää apunaan viivainta.
Talonrakennusalan kolme opiskelijaa työskentelevät aurinkoisella työmaalla.

Rakennusalan opinnoista hyvät perustaidot talonrakennusalalle

Rakennusalan perustutkinnon yhteydessä opit perustaidot kirvesmiehenä toimimiseen. Kirvesmiehenä voit työskennellä isoilla rakennustyömailla tai toiminimellä omassa yrityksessäsi.

Talonrakennusalan koulutuksessa voit suunnata osaamistasi alan monipuolisiin tehtäviin. Voit valita esimerkiksi muuraukseen, laatoitukseen tai korjausrakentamiseen liittyviä suuntautumisvaihtoehtoja. Hae koulutukseen ja valitse itsellesi sopiva ura rakennusalalla.

Talonrakennusalan opiskelija mittaa mittanauhalla puumuotin leveyttä.
Talonrakennusalan opiskelija asettaa työmaalla betoniharkkoa maahan polvillaan.

Lisää osaamistasi ja kehity rakennusalan huippuammattilaiseksi

Työskenteletkö rakennusalalla ja kaipaatko lisää vastuutehtäviä tai uusia haasteita? Oletko työskennellyt alan työtehtävissä, mutta sinulla ei ole alan tutkintoa? Talonrakennusalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon avulla hankit lisää osaamista, jonka voit hyödyntää suoraan työssäsi. Koulutuksen myötä saat todistuksen osaamisestasi, joka voi vaikuttaa työllistymismahdollisuuksiisi. Todistuksen myötä voit hakeutua jatko-opintoihin esimerkiksi ammattikorkeakouluun.

Jäikö sinulle kysymyksiä alan opinnoista?

Ota yhteyttä!

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Rakennusalalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.