Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Mielenkiintoinen maanrakennusala kaipaa osaavia tekijöitä

Monipuolinen maanrakennusala tarjoaa vaihtelevia työtehtäviä. Alan ammattilaiset rakentavat tie- ja katuverkostoja sekä vesi-, viemäri- ja tietoliikenneverkostoja. Työ vaatii tarkkuutta, hyvää teknistä osaamista sekä alan ohjeiden ja määräysten hallintaa.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Lisäksi alan koulutuksissa terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät rajoitteet saattavat vaikuttaa opiskelijaksi valitsemiseen(SORA-lainsäädäntö).

Maarakennusalan opiskelija viittoo työmaalla käsillään merkkejä opiskelutoverilleen, joka ajaa kaivinkonetta.
Opettaja kypärä päässään kertoo oppilaalle kaivinkoneen käyttöön liittyviä ohjeita ja oppilas istuu kaivinkoneessa.

Maanrakennusalan ammattilaista arvostetaan

Maanrakennustyöntekijänä pääset työskentelemään monipuolisissa työtehtävissä. Olet valmis tarttumaan lapioon tai toimimaan kaivinkoneen 3D-ohjausjärjestelmän parissa. Ammattilaiselta sujuvat pohjatyöt, ojankaivuu, maatäytöt ja maatiivistykset. Ohjeiden ja piirustusten luku on tärkeä osa työtä, jotta asiakkaan toiveet toteutuvat ja työ onnistuu.

Koulutuksessa pääset käytännön ajoharjoitteluun erilaisten koneiden kanssa. Lisäksi nykyaikainen koulutus tarjoaa sinulle simulaattoriympäristön, jossa pääset hiomaan taitojasi.

Maarakennusalan opiskelija tasoittaa maata maantiivistäjä koneella harjoittelualueella metsässä.
Nuori maarakennus opiskelija kävelee työmaalla ja opettaja ohjeistaa toista opiskelijaa kaivinkoneen käytössä taustalla.

Pätevöidy maanrakennusalan ammattilaiseksi

Onko sinulla aiempaa kokemusta alalta tai haluat edetä urallasi? Maanrakennusalan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto tarjoavat mahdollisuuden erikoistua alalla. Alan erikoisosaajille on kysyntää.

Syventävät opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden toimia työmaan etumiestehtävissä. Maanrakennusalan etumiestehtävissä teet tiivistä yhteistyötä työnjohdon kanssa sekä ohjaat työryhmää työmaan tavoitteiden mukaisesti.

Opiskelija näyttää käsimerkeillä toiselle opiskelijalle ohjeita kuorma-auton peruuttamiseen.
Opettaja ohjeistaa maarakennusalan opiskelijaa käsimerkeillä traktorin peruutuksessa metsässä.

Yrittäjänä toimit osana nykyaikaista rakennusalaa

Monipuolinen maanrakennusala tarjoaa mahdollisuuden toimia myös yrittäjänä. Yrittäjänä tunnet alan käytänteet ja toimijat. Toimit osana monipuolista ja nykyaikaista rakennusalaa.

Sininen kaivinkone kulkee metsässä loivaa mäkeä ylös ilta hämärässä.

Opiskelijatarinat

Koneurakointia yrittäjänä

Robert Jensen valmistui maarakennusalalta ja työskentelee nyt omassa yrityksessä. Miltä yrittäjän arki tuntuu? Lue juttu!

Monipuolista työnkuvaasi ja erikoistu asfalttitöihin

Kiinnostaako reipas ulkoilmatyö ja hektinen työtahti. Asfalttitöihin erikoistuminen monipuolistaa työnkuvaasi ja voit toimia perinteisten maanrakennuskohteiden lisäksi tie- ja katuverkostojen asfaltointitöissä.

Jäikö sinulla kysymyksiä maanrakennusalan opinnoista?

Ota yhteyttä!