Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Nuori iloinen ravintola-alan opiskelija tarjoilee ruoka annosta opetusravintola Poukamassa kokin päähine päässään.

Ravintola-alan välivuosiopinnot

Ravintola-alan välivuosiopinnot – suuntaa makumatkalle ja kehitä taitojasi

Ravintola-alan välivuosiopinnoissa kehität monipuolisesti taitojasi ja saat kokemusta aidoissa asiakaspalvelutilanteissa. Opinnot sisältävät sekä teoriaa että käytännön harjoittelua oppilaitoksessa ja alan työpaikoilla. Opinnoissa syvennytään mm. ruuanvalmistuksen ja leivonnaisten perusteisiin, kahvilapalveluihin, asiakaspalveluun ja ravintolan juoma- ja ruokatuotteiden valikoimaan. Aidot asiakaspalvelutilanteet oppilaitoksemme opetusravintolassa ja kahvilassa, työelämäjaksot ja erilaiset asiakastilaisuudet antavat näkemyksen alan moninaisista mahdollisuuksista. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus harjoitteluun myös ulkomailla, esimerkiksi Espanjan À Coruñassa, jossa sijaitsee yhteistyöoppilaitoksemme.

Oletko suuntaamassa restonomin opintoihin ammattikorkeakouluun?

Alan välivuosiopinnot ovat loistava apu restonomin opintoihin suuntaaville. Ravintola-ala tarjoaa myös monipuolista osaamista ja harjoitusta erilaisiin asiakaspalvelun työtehtäviin suuntaaville, kesätöihin tai jatko-opintojen ohessa työskentelyyn. Hyödynnä välivuosiopintojen aikana suoritetut AMK-väyläopinnot tulevissa korkeakouluopinnossa.

Välivuosiopintojen hyödyt opiskelijalle

Ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön.

Ravintola-alan välivuosiopinnot 2025-2026

Syksy 2025

Opintojen sisällöt

• Ruuanvalmistuksen perusteet
• Käytännön harjoittelut opetusravintolassa tai kahvilassa
• Ruoka- ja tapakulttuuri

Tarjolla AMK-väyläopintoja

• Ammattikorkeakoulun englanti tutuksi

Lupakortit

• Hygieniapassi
• Ensiapu 1
• Työturvallisuuskortti
• Hätäensiapukoulutus

Kevät 2026

Opintojen sisällöt

• Ravintolan asiakaspalvelu ja salityöskentely
• Kahvilapalvelut
• Juhla- ja tilaustarjoilu

Tarjolla AMK-väyläopintoja
• Ammattikorkeakoulun englanti tutuksi
• Ammattikorkeakoulun matematiikka tutuksi

Lupakortit

• Anniskelupassi

Koulutuskohtaiset edellytykset

Koulutuskohtaiset edellytykset vaikuttavat siihen, voidaanko sinua valita koulutukseen. Mikäli ne eivät täyty, et voi tulla valituksi koulutukseen.

Tämän koulutuksen koulutuskohtaiset edellytykset ovat:

Jätä hakemus ravintola-alan välivuosiopintoihin

Täytä hakemus alla olevan linkin kautta. Saat hakulomakkeen täyttämisen jälkeen sähköpostiisi viestin, josta pääset varaamaan haastatteluajan opinto-ohjaajalle.

Mikäli sinulla on mahdollisuus oppisopimukseen nykyisessä tai muussa työpaikassa, laita hakemuksen täyttämisen yhteydessä rasti ”olen kiinnostunut oppisopimuksesta” -kohtaan. Saat hakemuksen täyttämisen jälkeen sähköpostiisi esitietolomakkeen, jonka tiedot voit täyttää ennen haastattelua

Huomaathan, että ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön.

Hakuajat ja aloituspäivät

Hae ravintola-alan välivuosiopintoihin

Kysy lisää ravintola-alan välivuosiopinnoista

Ravintola- ja cateringalan opiskelijan valmistama leipäkattaus.

Opiskelijatarinat

Ravintola-alan opinnoista kohti unelmien ammattia

Victoria Krukhmaleva opiskeli itselleen ravintola- ja catering alan tutkinnon ja nyt hän opiskelee ammattikorkeakoulussa restonomin tutkintoa. Lue Victorian opinnoista ja urahaaveista!