Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Sisustusalan opiskelija piirtää luonnoksia valoisassa luokkatilassa.

Opintojen suorittaminen

Suorita opintosi joustavasti eri toteutuksissa

Voit suorittaa opintojasi Salon seudun ammattiopistossa monella eri tavalla. Huomioithan toteutustavan ilmoittautuessasi Voit suorittaa opintojasi Salon seudun ammattiopistossa monella eri tavalla. Huomioithan toteutustavan ilmoittautuessasi koulutukseen. Koulutuksen toteutustavan näet koulutuksen esittelysivulta. Kaikissa toteutusmuodoissa opettajan ohjaus ja apu on saatavillasi. Ammatilliseen koulutukseen kuuluu vahvasti työelämässä oppiminen ja kaikki toteutusmuodot sisältävät siksi myös työharjoitteluja.

Lähiopetus – opiskele paikan päällä opetusta seuraten

Lähiopetuksessa osallistut opetukseen oppilaitoksen tiloissa, opettajan johdolla. Jokaisella koulutusalalla on hyvin erilaisia oppimisympäristöjä. Lähiopetuksessa voit osallistua oppitunteihin luokkatiloissa tai harjoitella ammatillisia opintoja työpajoissa.

Monimuotototeutus – yhdistä lähiopetus ja itsenäiset opinnot

Monimuotototeutus yhdistää lähiopetuksen ja itsenäisen opinnot. Toisinaan monimuotototeutuksessa on myös verkon välityksellä toteutettua opetusta. Tässä toteutuksessa teet lähiopetuksesta poiketen opintoja myös itsenäisesti, esimerkiksi kotoa käsin. Monimuoto-opinnoissa on kuitenkin myös pakollisia lähiopetustunteja. Opinnot pyritään kuitenkin sovittamaan paremmin työn ohessa suoritettaviksi ja siksi osa lähiopetuksesta voi tapahtua myös iltaisin.

Verkkokoulutus – osallistu opetukseen verkon välityksellä

Verkkokoulutuksessa osallistut opetukseen etänä, verkon välityksellä. Opetukseen osallistumisen lisäksi suoritat opintoja itsenäisesti. Opinnot sisältävät myös työssäoppimista. Työharjoittelun aikana pääset tuomaan teoriassa opitut asiat osaksi käytäntöä ja näytät osaamisesi. Verkkokoulutuksen voit suorittaa vaikka kokonaan toisella paikkakunnalla, sillä etäopetuksessa hyödynnetään Teamsia opetuksen välineenä ja digicampusta oppimisalustana.

Verkkototeutus ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, etteikö opintojen aikana voisi verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa. Osassa verkkokoulutuksiamme voit osallistua toteutukseen myös paikan päällä ja verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa.

Kaikki toteutusmuodot eivät sovi kaikille. Voit kysyä lisää opetuksen toteutuksista koulutuksen opettajilta tai opinto-ohjaajilta.

sininen viiva

Monipuolista opintojasi Salon seudun ammattiopistolla

Salon seudun ammattiopiston opiskelijana voit valita erilaisia tapoja opintojesi monipuolistamiseen. Voit valita AMK-opintoja tai lukion opintoja osaksi perustutkintoon tähtääviä opintojasi. Voit monipuolistaa opintojasi myös kansainvälisillä opinnoilla ja suorittaa työssäoppimisen ulkomailla. Lisätietoja opintojen monipuolistamisesta löydät myös opiskeluoppaasta (avautuu uuteen välilehteen)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

AMK-opintoja tutkintoon

Salon seudun ammattiopisto ja Turun avoin ammattikorkeakoulu ovat sopineet yhteistyöstä koskien Turun avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Voit hakeutua opintoihin opiskellessasi meillä perustutkintoa.

Opintoja voit suorittaa seuraavilla eri tavoilla

AMK-väyläopinnot

Kiitotie- vuoden opinnot ammattikorkeakoulussa (Tradenomi AMK). Opinnot ovat mahdollisia liiketoiminnan pt, taideteollisuusalan pt, visualisti, matkailualan pt ja tieto- ja viestintätekniikan pt opiskelijoille.

Yksittäiset Turun avoimen AMK:n opinnot

Lisäksi voit valita ja suorittaa myös muiden eri ammattikorkeakoulujen avoimia AMK-opintoja.

Lue lisää ammattikorkeakouluopintojen lisäämisestä tutkintoon (opiskeluopas)
sininen viiva

Lukio-opintoja tutkintoon

Sinulla on mahdollista suorittaa lukio-opintoja jo ammatillisen koulutuksen aikana. Opintoja voit suorittaa alueemme päivälukioissa, Salon lukion aikuislinjalla tai Turun iltalukiossa verkko-opintoina tai lähiopetuksena.

Lue lisää lukio-opintojen yhdistämisestä tutkintoon (opiskeluopas)
sininen viiva

Kansainvälisyys – suorita osa opinnoista ulkomailla

Salon seudun ammattiopiston 18-vuotta täyttäneillä tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työharjoitteluun tai opiskelemaan ulkomaille 4 – 6 viikon jaksoksi. Ulkomailla suoritetun jakson aikana sinulla on mahdollisuus kielitaidon lisäämisen lisäksi verkostoitua ja hankkia uusia kokemuksia.

Ammattiopiston kansainvälisen toiminnan tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa toimintaa ja yhteyksiä eurooppalaisiin oppilaitoksiin sekä lisätä opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälisiä liikkuvuusjaksoja. Kehittämistyötä tehdään opetushallituksen rahoittamassa Erasmus+ -hankkeessa.

Lue lisää kv-opinnoista (opiskeluopas)
sininen viiva

Lajivalmennus osana opintoja Salon seudun ammattiopistossa

Salon seudun ammattiopisto tarjoaa tavoitteellisille urheilijoille mahdollisuuden harjoitella intensiivisesti omaa lajiaan opiskelun ohessa. Salon seudun urheiluseurat tarjoavat ammattimaisen valmennuksen eri harjoitteluryhmille. Lajivalmennukseen hakeneet ja päässeet opiskelijat harjoittelevat intensiivisesti ja säännöllisesti, mutta huolehtivat myös opintojen etenemisestä ammattiopistossa. Lajivalmennuksesta opiskelijat voivat kerryttää myös osaamispisteitä. Lisätietoja lajivalmennuksesta ja harjoitteluajoista löydät Salon seudun ammattiopiston opiskeluoppaasta.

Lue lisää lajivalmennuksesta (opiskeluopas)