Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Talonrakennusalan opiskelija sahaa betoniharkkoa aurinkoisella työmaalla ja toinen opiskelija seuraa työntekoa vierestä.

Välivuosiopinnot

Hyödynnä välivuosiopinnot lukion tai armeijan jälkeen

Haluatko viettää välivuoden lukio-opintojen tai armeijan jälkeen? Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Käytä välivuosi hyödyksi ja hanki etulyöntiasema tuleviin opintoihisi!

Ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön. Pystyt hyödyntämään välivuosiopinnot hyvin todennäköisesti tulevissa jatko-opinnoissasi.

Välivuosiopintoihin hakeutuminen

Välivuosiopintoja hakiessasi täytät hakulomakkeen normaalisti ja haet kyseisen alan perustutkintoon. Kirjaa hakulomakkeeseen, että olet kiinnostunut juuri alan välivuosiopinnoista. Saat hakulomakkeen täyttämisen jälkeen sähköpostissa viestin, josta pääset varaamaan haastatteluaikaa. Kaikki hakijat haastatellaan ja opinnot räätälöidään omiin tavoitteisiisi sopiviksi.

keltainen viiva

Välivuosiopintojen suorittaminen onnistuu myös oppisopimuksella

Sinulla on mahdollisuus olla välivuotena töissä oppisopimuksella. Saat todistuksen ammatillisen tutkinnon/tutkinnon osan suorittamisesta, josta voi olla hyötyä tulevissa korkeakouluopinnoissasi.

Oppisopimus lyhyesti

Jäikö sinulle kysymyksiä välivuosiopintoihin liittyen? Hakupalvelut auttaa!