Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Puhtausalan koulutukset ovat nopea väylä työelämään

Oletko tarkka, vastuullinen ja luotettava? Monipuolinen puhtausala tarjoaa nopean väylän työelämään. Puhtaus vaikuttaa jokaisen arkeen. Puhtausalan ammattilainen luo viihtyisyyttä, lisää turvallisuutta ja edistää terveyttä. Laadukas siivous on monilla työpaikoilla kriittinen tekijä.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Puhtausalan ammattilaiseksi voit opiskella myös oppisopimuksella työn ohessa. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka koulutuksen haku ei muuten olisikaan avoinna. Oppisopimuksen edellytyksenä on alan työpaikka tai oma yritys.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Puhtauspalvelualan opiskelija ohjaa lattianpesukonetta kädet ohjaimessa.
Puhtauspalvelualan opiskelija siistii koulun lattioita moppaamalla valoisassa aulassa.

Opiskele puhtausalan ammattilaiseksi Salossa

Puhtausalan ammattilainen on arvostettu työntekijä työpaikoilla, päiväkodeissa, kouluissa ja julkisissa tiloissa. Puhtaus luo viihtyisyyttä ja turvallisuutta ympärillemme.

Puhtausalan ammattilainen tuntee erilaiset pintamateriaalit ja osaa valita oikeat puhdistusaineet ja -välineet. Oikeat menetelmät ja ergonomiset työasennot tulevat tutuiksi käytännönläheisen koulutuksen aikana. Työpaikasta ja työtehtävistä riippuen työajat ovat vaihtelevia ja työtehtävät monipuolisia.

Puhtauspalvelualan opiskelija silittää silitysraudalla paitaa.
Puhtauspalvelualan opiskelija puhdistaa koulun aulan lattioita lattianpesukoneella.

Puhtausala tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot uralla etenemiseen

Oletko toiminut pitkään puhtausalalla ja haluaisit pätevöityä ammattiin? Toimitila- ja laitoshuoltajan ammattitutkinto tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden syventää osaamista.

Haluatko enemmän vastuuta työssäsi ja edetä urallasi. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon aikana syvennät osaamistasi suunnitteluun ja johtamiseen. Vastaat kohteen laadukkaasta siivoustyöstä, sen organisoinnista sekä laadusta.

Puhtauspalvelualan opiskelija pyyhkii luokkatilan kaapin päällä olevia pölyjä ja kaapin pintoja liinalla.
Puhtauspalvelualan opiskelija siistii koulun lattioita moppaamalla valoisassa aulassa.

Täydennä puhtausalan osaamista ja monipuolista työnkuvaasi

Kuuluuko työnkuvaasi ateriapalveluiden toteuttaminen tai haluat laajentaa työnkuvaasi? Ateriapalvelut koulutuksessa perehdyt ruokasuosituksiin, erityisruokavalioihin ja omavalvontasuunnitelmaan. Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden erikoistua ateriapalveluihin ja monipuolistaa työnkuvaasi.

Jäikö sinulle kysyttävää puhtausalan opinnoista