Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Puhtausalan koulutukset ovat nopea väylä työelämään

Oletko tarkka, vastuullinen ja luotettava? Monipuolinen puhtausala tarjoaa nopean väylän työelämään. Puhtaus vaikuttaa jokaisen arkeen. Puhtausalan ammattilainen luo viihtyisyyttä, lisää turvallisuutta ja edistää terveyttä. Laadukas siivous on monilla työpaikoilla kriittinen tekijä.

Puhtauspalvelualan opiskelija ohjaa lattianpesukonetta kädet ohjaimessa.
Puhtauspalvelualan opiskelija siistii koulun lattioita moppaamalla valoisassa aulassa.

Opiskele puhtausalan ammattilaiseksi Salossa

Puhtausalan ammattilainen on arvostettu työntekijä työpaikoilla, päiväkodeissa, kouluissa ja julkisissa tiloissa. Puhtaus luo viihtyisyyttä ja turvallisuutta ympärillemme.

Puhtausalan ammattilainen tuntee erilaiset pintamateriaalit ja osaa valita oikeat puhdistusaineet ja -välineet. Oikeat menetelmät ja ergonomiset työasennot tulevat tutuiksi käytännönläheisen koulutuksen aikana. Työpaikasta ja työtehtävistä riippuen työajat ovat vaihtelevia ja työtehtävät monipuolisia.

Salon seudun ammattiopistossa puhtausalan erikoisammattitutkinnon suorittanut puhtausalan osaaja, Minna Heinonen, seisoo palvelukeskus Ilolansalon  käytävällä työvaatteet päällä.

Opiskelijatarinat

Puhtausalan erikoisammattitutkinto vie uralla eteenpäin

Minna Heinon polku opinnoissa ei ole aina ollut ruusuinen. Rohkea päätös jatko-opintoihin lähtemisestä kannatti ja Minna siirtyi uuden koulutuksen myötä urallaan eteenpäin. Lue Minnan tarina ja innostu itsesi kehittämisestä!

Puhtausala tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot uralla etenemiseen

Oletko toiminut pitkään puhtausalalla ja haluaisit pätevöityä ammattiin? Toimitila- ja laitoshuoltajan ammattitutkinto tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden syventää osaamista.

Haluatko enemmän vastuuta työssäsi ja edetä urallasi. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon aikana syvennät osaamistasi suunnitteluun ja johtamiseen. Vastaat kohteen laadukkaasta siivoustyöstä, sen organisoinnista sekä laadusta.

Osallistu puhtausalan etäinfoon ja innostu opiskelusta!

Puhtauspalvelualan opiskelija silittää silitysraudalla paitaa.
Puhtauspalvelualan opiskelija puhdistaa koulun aulan lattioita lattianpesukoneella.

Täydennä puhtausalan osaamista ja monipuolista työnkuvaasi

Kuuluuko työnkuvaasi ateriapalveluiden toteuttaminen tai haluat laajentaa työnkuvaasi? Ateriapalvelut koulutuksessa perehdyt ruokasuosituksiin, erityisruokavalioihin ja omavalvontasuunnitelmaan. Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden erikoistua ateriapalveluihin ja monipuolistaa työnkuvaasi.

Tutustu puhtausalan opintojen suorittamiseen

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Puhtausalan ammattilaiseksi voit opiskella myös oppisopimuksella työn ohessa. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka koulutuksen haku ei muuten olisikaan avoinna. Oppisopimuksen edellytyksenä on alan työpaikka tai oma yritys.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Jäikö sinulle kysyttävää puhtausalan opinnoista

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Puhtausalalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.