Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Kouluttaudu monipuolisiin liiketalouden tehtäviin

Liiketoiminta-alan osaajia tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Alan työtehtävissä pääset työskentelemään erilaisten asiakkaiden kanssa. Liiketoiminnan koulutuksissa perehdyt esimerkiksi myyntiin, taloushallintoon ja markkinointiviestintään. Työtehtävissä korostuvat vuorovaikutustaidot, aito halu palvella asiakkaita ja auttaa heitä menestymään.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Kaksi liiketoiminnan opiskelijaa seisovat kahvilan palvelutiskin takana.

Opiskelijatarinat

Merkonomi opinnot ja oma yritys

Liiketoiminnan merkonomi opiskelijat ovat perustaneet opiskeluiden aikana oman yrityksen.

Opiskele merkonomiksi ja suuntaa liiketalouden alalle

Merkonomina toimit asiakaspalvelun monipuolisissa tehtävissä. Asiakaspalvelussa osallistut kassatyöskentelyyn, teet myyntityötä ja varmistat onnistuneen asiakaskokemuksen.

Millaista osaamista Liiketoiminnan perustutkinto tarjoaa?

Merkonomina toimit liiketalouden ammattilaisena. Ala tarjoaa sinulle erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa, miten suuntaat opintojasi. Voit painottaa opintojasi esimerkiksi seuraavasti:

Opiskele merkonomiksi lähiopetuksessa tai joustavassa monimuotokoulutuksessa

Monimuotokoulutus sopii sinulle, joka olet työelämässä tai haluat suorittaa opintoja nopeassa aikataulussa. Monimuotokoulutuksessa voit myös suunnitella opintojen aikataulun perinteistä päiväopetusta joustavammin. Koulutus sisältää huomattavasti vähemmän lähiopetusta.

Kaksi sisustusalan opiskelijaa keskustelevat innokkaasti luokkatilassa.
Neljän hengenryhmä eri ikäisiä opiskelijoita suunnittelee ryhmätyötä tietokoneiden kanssa.

Syvennä liiketoiminnan osaamistasi ja etene urallasi

Toimitko liiketalousalan työtehtävissä ja tarvitset työssäsi uutta osaamista? Tule päivittämään osaamistasi ja etene uralla. Liiketoiminnan ammattitutkinto tarjoaa mahdollisuuden syventyä seuraaville osa-alueille:

Henkilö työskentelee tietokoneella.

Opiskelijatarinat

Merkonomin monimuoto-opinnot hoitoalan työympäristössä

Janina Pusu on työskennellyt pitkään lähihoitajana. Nyt hän suorittaa merkonomi opintoja Salon kaupungin vanhuspalveluissa monimuotototeutuksella. Lue lisää Janinan opinnoista!

Liiketoiminnan opiskelija työskentelee kahdella tietokoneella ja harjoittelee taulukkolaskenta-ohjelmistoa.
Kaksi punatukkaista visualistiopiskelijaa tutkii yhdessä tietokoneen näyttöä luokkahuoneessa.

Kehitä työtäsi tai hanki nopeasti uutta osaamista

Täydennä osaamistasi ja osallistu lyhytkoulutukseen työn ohessa. Lyhytkestoinen koulutus on tehokas tapa kehittää ammattiosaamista. Koulutuspäivät tarjoavat loistavan mahdollisuuden verkostoitua muiden yrittäjien tai alan ammattilaisten kanssa.

Liiketoiminta-ala kehittyy jatkuvasti ja ala tarjoaa kiehtovia uramahdollisuuksia. Päivitä osaamistasi ja ryhdy alan huippuosaajaksi.

Jäikö sinulla kysyttävää liiketoiminnaan opinnoista?

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Liiketoiminnan alalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.