Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Hius- ja kauneudenhoitoalalla opit luovuutta, kädentaitoja ja asiakaspalvelua

Hiusalan työ on luovaa ja se vaatii hyvien kädentaitojen lisäksi ymmärrystä muodista ja trendeistä. Hius- ja kauneudenhoitoalan opinnot sopivat sosiaalisille ihmisille. Alan työtehtävissä varmistat asiakkaan onnistuneen lopputuloksen ja hyödynnät myös myyntitaitoja tuotesuosittelussa. Hiusalan koulutuksista voit valmistua parturiksi, kampaajaksi tai kosmetiikkaneuvojaksi. Parturit ja kampaajat työskentelevät alan yrityksissä tai omassa liikkeessä. Kosmetiikkaneuvojat toimivat kosmetiikkaosastojen tai apteekkien kosmetiikkamyyjinä.

Hiusalan opiskelija pesee asiakkaan juuri värjättyjä tummia hiuksia luokan pesupisteellä.
Hymyilevä nuori opiskelija keskustelee asiakkaan kanssa iloisesti ja opiskelija leikkaa asiakkaan hiuksia.

Opiskele hius- ja kauneudenhoitoalan huippuosaajaksi Salossa

Hius- ja kauneudenhoitoala tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia. Alan opinnoista voit valmistua parturin, kampaajan tai kosmetiikkaneuvojan tehtävään. Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto sopii hyvin peruskoulun jälkeen, mutta erinomaisesti myös aikuiselle alanvaihtajille.

Kampaajan ja parturin hyvät kädentaidot takaavat onnistuneen asiakaskokemuksen

Parturi-kampaajana toteutat asiakkaiden toiveita ja huolehdit ammattitaitoisesti hiusten leikkaukset, värjäyskäsittelyt ja -muotoilut. Alan tehtävät ja opinnot sopivat sinulle, jos olet tarkka, taitava käsistäsi, sosiaalinen ja yrittäjähenkinen. Opinnot sisältävät teoriaopintojen lisäksi käytännön harjoittelua parturi-kampaamo AmiStylessa ja alan työpaikoilla.

Kosmetiikkaneuvoja auttaa valitsemaan oikeat tuotteet

Kosmetiikkaneuvojan opinnoissa syvennyt kosmetiikkatuotteisiin, kuten iho-, hius- ja meikkituotteisiin. Opintojen aikana laajennat tuotetuntemusta mielenkiinnonkohteistasi ja uratavoitteistasi lähtöisin. Kehityt kosmetiikan asiantuntijaksi, hallitset tuotteiden raaka-aineita ja tunnet kosmetiikkamaailman viimeisimmät trendit. Kosmetiikkaneuvojana ohjaat asiakasta kosmetiikkaosastolla valitsemaan sopivat tuotteet. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hallitset myös tehokkaan myyntityön. Alan opinnoissa menestyt erityisen hyvin, mikäli olet sosiaalinen, palveluhaluinen, nautit ihmisten kanssa työskentelystä, olet myyntihenkinen ja kiinnostunut syventymään kosmetiikkatuotteisiin.

Hius- ja kauneudenhoitoalan opinnot alanvaihtajille

Oletko kiinnostunut ihmisläheisestä työstä, jossa pääset päivittäin haastamaan luovuutesi ja näkemään työsi tuloksen? Hiusala sopii hyvin myös asiakaspalvelusta innostuneille alanvaihtajille. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti ja aiempi työkokemus ja opinnot huomioidaan opintojen suunnittelussa. Alanvaihtajat suorittavat opintonsa usein parissa vuodessa, mikäli taustalla on jo aiemmin suoritettu toisen asteen tutkinto. Alanvaihtajat voivat hyötyä myös joustavista oppisopimusopinnoista, jolloin opiskelu tapahtuu kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa.

Hiusalan alanvaihtaja istuu kodikkaan parturi-kampaamon odotustilan nojatuolissa.

Opiskelijatarinat

Uudelle alalle sydämen ääntä kuunnellen

Päätös alanvaihdosta ei aina synny pelkistä järkisyistä. Tämän tietää hyvin myös salolainen Satu Arve, joka teki rohkean päätöksen unelmien uralle siirtymisestä juuri sydämen ääntä kuunnellen. Lue lisää siitä, miten Satu siirtyi finanssialan työtehtävistä hiusalalle onnelliseksi ammattilaiseksi.

Hiusalan opiskelija pesee asiakkaan juuri värjättyjä tummia hiuksia luokan pesupisteellä.

Opiskelijatarinat

Hiusalan opinnot toteuttivat lapsuuden haaveen

Jade Salminen on lapsesta asti haaveillut urasta kampaajana ja nyt hän opiskelee viimeistä vuotta hiusalalla. Lue Jaden opiskelusta ja tulevaisuuden haaveista!

Hanki lisäosaamista hiusalan uusista menetelmistä

Haluatko täydentää osaamistasi alan uusimmilla menetelmillä? Haluatko ottaa haltuun uusimmat trendit ja opetella uudet kädentaidot ammattitaitosi säilyttämiseksi. Osallistu lyhytkestoisiin koulutuksiimme, joita voit opiskella työn ohessa.

Tutustu hiusalan opintojen suorittamiseen

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Parturi-kampaamo AmiStylessa palvellaan asiakkaita osana opintoja

Tutustu AmiStyleen ja siihen, miten siellä työskentely ja asiakastöiden tekeminen liittyy opintojen suorittamiseen.

Jäikö sinulle kysymyksiä alan opinnoista? Ota yhteyttä!

Asiakas rentoutuu ripsien värjäys pisteellä, kun hiusalan opiskelija harjoittelee ripsien värjäystä mustiksi.
Hiusalan opiskelija leikkaa miehen hiukset hiustenleikkuukoneella ja siistii miehen parran.

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Hiusalalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

Tuote- ja tavarantoimittajana hiusalalle toimivat

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.