Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Hius- ja kauneudenhoitoalalla opit luovuutta, kädentaitoja ja asiakaspalvelua

Hiusalan työ on luovaa ja se vaatii hyvien kädentaitojen lisäksi ymmärrystä muodista ja trendeistä. Hius- ja kauneudenhoitoalan opinnot sopivat sosiaalisille ihmisille. Alan työtehtävissä varmistat asiakkaan onnistuneen asioinnin ja hyödynnät myös myyntitaitoja. Hiusalan koulutuksista voit valmistua kampaajaksi, parturiksi, parturikampaajaksi tai kosmetiikkaneuvojaksi.

Hiusalan ammattilaiset työskentelevät alan yrityksissä työsuhteessa tai yrittäjänä omassa parturi-kampaamossa. Kosmetiikkaneuvojat toimivat kosmetiikkaosastojen tai apteekkien kosmetiikkamyyjinä.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Hiusalan opiskelija pesee asiakkaan juuri värjättyjä tummia hiuksia luokan pesupisteellä.
Hymyilevä nuori opiskelija keskustelee asiakkaan kanssa iloisesti ja opiskelija leikkaa asiakkaan hiuksia.

Opiskele hius- ja kauneudenhoitoalan huippuosaajaksi Salossa

Hius- ja kauneudenhoitoala tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia. Alan opinnoista voit valmistua kampaajan, parturin, parturikampaajan tai kosmetiikkaneuvojan tehtävään.

Kampaajan ja parturin hyvät kädentaidot takaavat onnistuneen asiakaskokemuksen

Kampaajan ja parturin työssä toteutat asiakkaiden toiveita ja huolehdit ammattitaitoisesti hiusten leikkauksen, värikäsittelyt ja muotoilun. Alan tehtävät ja opinnot sopivat sinulle, jos olet tarkka, taitava käsistäsi, sosiaalinen ja yrittäjähenkinen. Opinnot sisältävät teoriaopintojen lisäksi käytännön harjoittelua Parturi-kampaamo AmiStylessa ja alan työpaikoissa.

Kosmetiikkaneuvoja auttaa valitsemaan oikeat tuotteet

Kosmetiikkaneuvojana työskentelet esimerkiksi kosmetiikkaosastolla ja autat asiakkaita valitsemaan sopivia tuotteita. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hallitset myös tehokkaan myyntityön. Alan opinnoissa menestyt erityisen hyvin, mikäli olet sosiaalinen, palveluhaluinen, nautit ihmisten kanssa työskentelystä ja olet myyntihenkinen. Kosmetiikkaneuvojan opinnot suoritetaan oppisopimuksena, joten sinulla tulee olla alan työpaikka heti opintojen alussa.

Hiusalan opiskelija pesee asiakkaan juuri värjättyjä tummia hiuksia luokan pesupisteellä.

Opiskelijatarinat

Hiusalan opinnot toteuttivat lapsuuden haaveen

Jade Salminen on lapsesta asti haaveillut urasta kampaajana ja nyt hän opiskelee viimeistä vuotta hiusalalla. Lue Jaden opiskelusta ja tulevaisuuden haaveista!

Asiakas rentoutuu ripsien värjäys pisteellä, kun hiusalan opiskelija harjoittelee ripsien värjäystä mustiksi.
Hiusalan opiskelija leikkaa miehen hiukset hiustenleikkuukoneella ja siistii miehen parran.

Hanki lisäosaamista hiusalan uusista menetelmistä

Haluatko täydentää osaamistasi alan uusimmilla menetelmillä? Haluatko ottaa haltuun uusimmat trendit ja opetella uudet kädentaidot ammattitaitosi säilyttämiseksi. Osallistu lyhytkestoisiin koulutuksiimme, joita voit opiskella työn ohessa.

Jäikö sinulle kysymyksiä alan opinnoista?

Ota yhteyttä!