Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Neljä autoa nostettu ilmaan saksinostureilla autoalan työsalissa.

Autoala

Autoalan tarjoaa käytännönläheisiä ja monipuolisia työtehtäviä

Alan ammattilaiset työskentelevät ajoneuvojen huolto- ja korjaustöissä. Ala sopii sinulle, jos haluat tehdä käytännönläheistä työtä, nautit ongelmien ratkomisesta ja vikojen etsimisestä. Autoala kehittyy kovaa vauhtia ja tarjoaa jatkossa entistäkin haastavampia ja mielenkiintoisempia työtehtäviä. Ryhdy autoalan ammattilaiseksi ja työllisty!

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Autoalan opiskelija tarkistaa ilmaan nostetun auton vanteiden kunnon ja laadun.
Autoalan nuori opiskelija huoltaa korjaamossa olevaa punaista autoa.

Opiskele autoalaa Salossa – valmistu ajoneuvoasentajaksi

Tule opiskelemaan ajoneuvoalan perustutkinto ja valmistu ajoneuvoasentajaksi. Autoalan koulutus antaa sinulle teknistä osaamista ajoneuvojen korjaus, vianmääritys ja asennustehtäviä varten. Asentajana työskentelet vaihtelevissa työtehtävissä esimerkiksi autokorjaamoissa. Ala sopii sinulle, jos olet tarkka, huolellinen, yritteliäs ja omatoiminen.

Mona Haakanen seisoo auton vieressä ja nojaa autoon kädellään.

Opiskelijatarinat

Työharjoittelusta urapolulle ja autoalan jaoston puheenjohtajaksi

Entinen autoalan opiskelija Mona Haakanen on tehnyt pitkän uran autoalan työtehtävissä. Nykyään hän on osana autoalan jaostoa ja pyrkii edistämään koulutusta. Lue nyt!

Jäikö sinulle kysyttävää autoalan opinnoista?

Ota yhteyttä!