Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Neljä autoa nostettu ilmaan saksinostureilla autoalan työsalissa.

Ajoneuvoala

Autoalan tarjoaa käytännönläheisiä ja monipuolisia työtehtäviä

Alan ammattilaiset työskentelevät ajoneuvojen huolto- ja korjaustöissä. Ala sopii sinulle, jos haluat tehdä käytännönläheistä työtä, nautit ongelmien ratkomisesta ja vikojen etsimisestä. Autoala kehittyy kovaa vauhtia ja tarjoaa jatkossa entistäkin haastavampia ja mielenkiintoisempia työtehtäviä. Ryhdy autoalan ammattilaiseksi ja työllisty!

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Autoalan opiskelija tarkistaa ilmaan nostetun auton vanteiden kunnon ja laadun.
Autoalan nuori opiskelija huoltaa korjaamossa olevaa punaista autoa.

Opiskele autoalaa Salossa – valmistu ajoneuvoasentajaksi

Tule opiskelemaan ajoneuvoalan perustutkinto ja valmistu ajoneuvoasentajaksi. Autoalan koulutus antaa sinulle teknistä osaamista ajoneuvojen korjaus, vianmääritys ja asennustehtäviä varten. Asentajana työskentelet vaihtelevissa työtehtävissä esimerkiksi autokorjaamoissa. Ala sopii sinulle, jos olet tarkka, huolellinen, yritteliäs ja omatoiminen.

Mona Haakanen seisoo auton vieressä ja nojaa autoon kädellään.

Opiskelijatarinat

Työharjoittelusta urapolulle ja autoalan jaoston puheenjohtajaksi

Entinen autoalan opiskelija Mona Haakanen on tehnyt pitkän uran autoalan työtehtävissä. Nykyään hän on osana autoalan jaostoa ja pyrkii edistämään koulutusta. Lue nyt!

Jäikö sinulle kysyttävää autoalan opinnoista?

Ota yhteyttä!

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Ajoneuvo-alalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.