Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Nuori iloinen ravintola-alan opiskelija tarjoilee ruoka annosta opetusravintola Poukamassa kokin päähine päässään.

Ravintola-alan välivuosiopinnot

Hyödynnä lukion tai armeijan jälkeinen vuosi ja suorita ravintola-alan välivuosiopinnot

Ravintola-alan välivuosiopinnot ovat erinomainen vaihtoehto jos et vielä päässyt toivomiisi jatko-opintoihin tai et ole vielä varma, mihin suuntaat lukion tai armeijan jälkeen.

Välivuosiopinnot tarjoavat sinulle monipuolisen kattauksen ravintola-alan asiakaspalvelusta. Opinnoissa syvennytään mieleenpainuvan asiakaspalvelun luomiseen, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoihin, myyntiin ja ravintolan juoma- ja ruokatuotteiden valikoimaan. Aidot asiakaspalvelutilanteet oppilaitoksemme opetusravintolassa ja kahvilassa, työelämäjaksot ja erilaiset asiakastilaisuudet antavat näkemyksen alan moninaisista mahdollisuuksista.

Välivuosiopinnoista monipuolista osaamista tulevaisuuteen

Vuoden aikana saat varmuutta ja valmennusta jatko-opintoihin hakeutumiseen esimerkiksi AMK-väyläopinnoilla. Ravintola-alalla on tälläkin hetkellä paljon työllistymismahdollisuuksia ja työtä on tarjolla missä päin Suomea tahansa. Ala tarjoaa myös mahdollisuuden osa-aikatyöhön esimerkiksi jatko-opintojen ohella tai kesäkautena. Ravintola-alan opintojen myötä voit työllistyä ravintoloihin ja rahoittaa jatko-opintojasi opiskelun ohella.

Koulutukseen sisältyy myös lupakorttikoulutuksia, kuten hygieniapassi, anniskelupassi ja työturvakortti. Jos sinulla on kesätyö matkailu- tai ravintola-alan työpaikassa, voit aloittaa opinnot jo kesällä. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisen tilanteesi mukaan.

Esimerkkipolku ravintola-alan välivuosiopinnoista

Syksy 2024

– Ravintolan asiakaspalvelu ja salityöskentely
– Ammattityöt oppilaitoksen ravintolassa tai kahvilassa
– Ruoka- ja tapakulttuuri
– Hygieniapassikoulutus
– Työturvallisuuskorttikoulutus
– Anniskelupassikoulutus
– Ruoka ja juoma tarjoilu

Kevät 2025

– Ruoka ja juoma tarjoilu
– Kahvilapalvelut
– Juhla- ja tilaustarjoilu

Harjoittelujakso alan työpaikassa (ravintola, kahvila, tilausravintola, liikenneasema tms.). Harjoittelua on mahdollista suorittaa myös kansainvälisissä ympäristöissä oppilaitoksen Erasmus+-rahoituksella. Alalla on useita yhteistyöoppilaitoksia ja kontakteja työpaikkoihin esimerkiksi Espanjassa ja muissa Euroopan maissa.

Huom! Ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön.

Jätä hakemus hius- ja kauneudenhoitoalan välivuosiopintoihin

Välivuosiopintoja hakiessasi täytät hakulomakkeen normaalisti ja haet kyseisen alan perustutkintoon. Kirjaa hakulomakkeeseen, että olet kiinnostunut juuri alan välivuosiopinnoista.

Koulutuksessa on jatkuva haku – koulutus on maksuton.
Seuraava aloitus 5.8.2024 tai joustavasti sopimuksen mukaan.

Hae ravintola-alan välivuosiopintoihin

Kysy lisää ravintola-alan välivuosiopinnoista

Eriksson Veronika

opettaja, työelämäkoordinaattori

0447704622