Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Tekstiili- ja muotialan opiskelija suunnittelee vaatetta mallinuken päälle.

Tekstiili- ja muotiala

Tekstiiliala on täynnä kiehtovia urapolkuja

Uudistuva tekstiili- ja muotiala kaipaa uusia osaajia. Luovan osaamisen lisäksi kehittyvällä alalla korostuvat materiaali- ja tekniikkatuntemus. Vastuullisuus on päivän sana niin suunnittelussa kuin valmistamisessakin. Tekstiili- ja muotialan osaajat työllistyvät teollisuuteen, kaupan alalle tai yrittäjiksi.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Tekstiilialan opiskelija tekee tuftaustyötä keskittyneesti pöydän ääressä valoisassa luokkatilassa.
Iloinen tekstiilialan opiskelija painaa kuvioita pyöreälle kankaalle luokkatilassa.

Kehittyvä tekstiiliala kaipaa luovia ja vastuullisia osaajia

Oletko luova, ja haluat suunnitella upeita tekstiilejä? Tekstiili- ja muotialalla pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan printtejä, painokuoseja, neuleita ja sisustustekstiilejä. Opintojen aikana suunnittelun ja valmistamisen eri tekniikat tulevat sinulle tutuiksi. Pääset testaamaan ja kokeilemaan kankaanpainoa, tekstiilitulostusta ja valitsemiasi muita tekniikoita.

Tekstiilialan ammattilainen työskentelee muodin ja sisustustekstiilien parissa. Kiehtovat väri- ja materiaaliyhdistelmät saavat sinut syttymään. Luot tekstiileillä vaikuttavia ilmeitä kotiin ja julkisiin tiloihin. Ymmärrät eri vartalotyypit, vaatteiden kaavoituksen perusteet, ja osaat ommella asukokonaisuuksia.

Tekstiilialan opiskelijan kädet ja tuftaustyö lähikuvassa.

Opiskelijatarinat

Tekstiilialan opinnot rohkaisivat kohti yrittäjäpolkua

Teija Helin opiskeli Salon seudun ammattiopistossa sisustus- ja tekstiilialan opintoja. Valmistumisen jälkeen hän jatkoi uraa yrittäjänä ja luo nyt omaan mallistoon tuotteita. Lue tarina!

Kaksi iloista opiskelijaa tietokoneen ääressä suunnittelee tulostettavia kankaita.
Nuori tekstiilialan iloinen opiskelija käyttää brodeerauskonetta keskittyneesti luokkatilassa.

Luo uraa tekstiilialan yrittäjänä

Tekstiili – ja muotialan koulutus tarjoaa sinulle erinomaiset mahdollisuudet ryhtyä myös yrittäjäksi. Alan yrittäjä voi suunnitella esimerkiksi oman tekstiilimalliston ja pitää tekstiilialan verkkokauppaa. Yrittäjänä voit painottaa opinnot haluamallasi tavalla ja vahvistaa osaamistasi juuri niillä osa-alueilla kuin katsot parhaaksi.

Nuori ja iloinen tekstiilialan opiskelija suunnittelee kankaaseen painettavia kuvia paperille.

Tekstiili- ja muotiala tarjoaa moninaiset jatko-opintomahdollisuudet

Tekstiilialan ammattilaisena voit hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Muotoilijan tai tekstiili- ja materiaalitekniikan insinööriopinnoissa voit painottaa opintojasi valitsemaasi suuntaan.

Jäikö sinulla kysymyksiä tekstiilialan opinnoista?

Ota yhteyttä!