Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Automaatioalan opiskelija ohjelmoi lasikopissa olevaa robotiikkalinjastoa luokkahuoneessa.

Sähkö- ja automaatioala

Nopeasti kehittyvä sähköala tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä

Sähköalan osaajia tarvitaan. Nopeasti kehittyvän alan työtilanne on hyvä. Sähköautot, aurinkosähköjärjestelmät, älykodit ja kiinteistöjen energiatehokkuus luovat alalle uusia työpaikkoja. Sähköasentajan ja automaatioasentajan työnkuvaan kuuluvat tarkkuus, alan määräysten noudattaminen sekä ongelmanratkaisukyky.

Sähköasentajan ammattitaito kehittyy käytännön työtehtävissä

Sähköalalta voit valmistua sähköasentajaksi tai automaatioasentajaksi. Alan ammattilainen työskentelee käytännön työtehtävissä uudis- ja korjausrakentamiskohteissa tai teollisuudessa. Sähköasentajana pääset lukemaan sähköpiirustuksia ja asennusohjeita sekä tekemään monipuolisia asennus-, korjaus-, ja huoltotöitä. Hyvät vuorovaikutustaidot korostuvat sähköalan opastus- ja neuvontatehtävissä.

Sähköalan työympäristöt ovat vaihtelevia. Rakennuskohteissa työskentelet ulko- ja sisätiloissa. Teollisuuden työympäristöt ovat usein laite- ja huoltotiloja. Alan monipuolisuus mahdollistaa suuntautumisen omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Sähköasentajana voit toimia myös yrittäjänä.

Automaatioasentajana toimit robotiikan ja automaatiojärjestelmien parissa

Automatisoidut tuotantolinjat, robotiikka ja CAD-ohjelmistot kuuluvat automaatioasentajan arkeen. Mielenkiintoinen työympäristö teollisuuden työtehtävissä vaatii tarkkuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Opintojen aikana pääset tutustumaan erilaisiin työympäristöihin käytännön työtehtävissä. Sähköalan ammattilaisena sinulla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla ja jatkokouluttautua.

Tutustu robotin uusiin ominaisuuksiin – katso video konenäöstä.

Robo rokkaa – konenäkö demo
Valmet Automotive akkutehdas Salossa.

Opiskelijatarinat

Valmet Automotive tarjoaa opiskelijoille näköalapaikan nykyajan työelämään

Sini Vehmaa suorittaa parhaillaan sähkö- ja automaatioasentajan perustutkintoa Valmet Automotiven akkutehtaalla. Tutustu Sinin tarinaan automaation ja robotiikan parissa!

Etene sähköasennuksen vaativampiin tehtäviin

Etene sähköasennuksen vaativampiin tehtäviin ja etene urallasi. Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto sopii alan perustutkinnon suorittaneille tai muuten vastaavat tiedot ja taidot omaaville sähköalan ammattilaisille. Jatko-opinnot suoritettuasi voit työskennellä itsenäisesti sähköalan monipuolisissa työtehtävissä. Opintojen avulla parannat ammatillisia valmiuksiasi kärkimiehen työtehtävissä toimimiseen. Koulutus valmentaa sähköturvallisuustutkinto 2 suorittamiseen.

Automaatio-opiskelija siirtelee lasikopissa olevan robotin työkohteita oikeille alustoille.
Sähköalan opiskelija irroittaa suurtalouskeittiön katosta kattolevyä ja katsoo katon sisään.

Tutustu sähkö- ja automaatioalan opintojen suorittamiseen

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Jäikö sinulle kysyttävää sähköalan opinnoista?

Ota yhteyttä!