Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Puusepänalan opiskelija pilkkoo laudan osiin sirkkelillä.

Puusepänala

Huonekalupuuseppä on liitosten ja materiaalin mestari

Puusepänalalla korostuvat puumateriaalien tuntemus, taidokas muotoilu ja materiaaleja yhdistävät liitokset. Puuseppä suunnittelee ja valmistaa kodin ja julkisentilan kalusteita. Innostuneille ja taidokkaille puualan osaajille on kysyntää puusepänteollisuudessa. 

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella? 

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Kaksi puualan opiskelijaa keskustelee iloisesti työhallissa.
Kaksi iloista puusepänalan opiskelijaa suunnittelevat laudan sahaamista sirkkelillä.

Huonekalupuusepille on kysyntää puusepänteollisuudessa

Puusepänalalla voi kouluttautua huonekalupuusepäksi. Puusepät tuntevat kotimaiset ja ulkomaiset puulajit kuin omat taskunsa. Materiaalivalinnat antavat taidokkaasti muotoilluille kalusteille luonteen ja ominaispiirteet. Käytännönläheisen opetuksen myötä tutustut puusepänteollisuuden työtehtäviin. Innokkaimmat osaajat työllistyvät jo opintojen aikana alueen puusepänteollisuuden tehtäviin.

Opiskelija hioo laudan palaa hiomakoneen kanssa.

Opiskelijatarinat

Puusepästä tuotepäälliköksi

Otto Lindroos opiskeli Salon seudun ammattiopistossa puusepän koulutuksen tutkinnon ja nyt hän työskentelee tuotepäällikkönä. Lue uratarina!

Opettaja neuvoo puusepänalan oppilasta ja ohjeistaa tietokoneen näytöltä.
Puuseppä opiskelija asettaa tietoja laitteen näyttöön saadakseen puutyöhönsä halutun lopputuloksen.

Puusepänalan koulutuksessa perehdyt puuntyöstömenetelmiin

Huonekalupuuseppä hallitsee puun työstämisen käsin ja koneellisesti. Koulutuksen aikana perehdyt erilaisiin puuntyöstömenetelmiin, ja liitosten tekemiseen. CNC – tekniikka ja CAD-ohjelmistot tulevat sinulle tutuiksi opintojen aikana. Voit halutessasi painottaa opintoja myös moniin erikoistekniikoihin.

Yrittäjyys on varteenotettava uravaihtoehto puusepänalalla

Koulutuksen aikana saat hyvät valmiudet myös oman yrityksen perustamiseen. Yrittäjille on tarjolla myös markkinointia ja yrittäjyyttä tukevia verkkokauppa-, palvelumuotoilu-, ja valokuvausopintoja.

Jäikö sinulle kysyttävää puusepänalan opinnoista?

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Puusepänalalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.