Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Opiskelijatarinat

Puusepästä tuotepäälliköksi

28.4.2022

Opiskelija hioo laudan palaa hiomakoneen kanssa.

Otto Lindroos työskentelee Nomart Oy:llä tuotepäällikkönä. Hän opiskeli ennen uraansa Salon seudun ammattiopistossa puusepän koulutuksen. Hakeutuminen puusepän alalle sai alkunsa kiinnostuksesta tehdä käsillä erilaisia puutöitä ja innosta luovaa alaa kohtaan. Tulevaisuuden haaveet muuttuivat opintojen jälkeen, kun valmistumisen myötä ovi avautui toisenlaiselle urapolulle.

Tuotepäälliköksi Nomart Oy:lle

Lindroos työskentelee Nomart Oy:llä tuotepäällikkönä ja hänen vastuualueisiin kuuluvat materiaalit, maahantuonti sekä markkinointi. Hän toimii yhteyshenkilönä Suomessa ja vastaa jakelusta. Työhön liittyy vahvasti osto ja hankinta. Kun tilauksia saapuu, on Oton suunniteltava ja tehtävä ostoprosessi, jotta tavara saadaan Suomeen.

Laaja työnkuva yllätti Lindroosin. Työtehtävissä pystyy vaikuttamaan myyntiin monesta suunnasta. Tavoitteena on tehdä materiaaleja ja tuotteita tunnetuiksi, mutta myös mahdollistaa uusien materiaalien tuominen Suomen markkinoille. Tavoitteet ovat pitkäjänteisiä ja siksi lyhyen vaikutuksen sijaan tähdätään pidemmälle tulevaisuuteen.

Nomart Oy:n toimipiste sijaitsee Helsingissä, mutta liikkuvan työnsä puolesta Lindroos pystyy tekemään töitä etänä, sekä matkustaen. Asiakaskohtaamisia Lindroosilla on paljon. Erilaisten maiden kiertäminen ja arkkitehtien luona käyminen tuovat vaihtelevuutta työpäiviin. Asiakkaita on laajasti Suomessa, mutta myös muissa maissa, joten matkustelu asiakkaiden luo on osa arkea. Asiakaskunta Nomartilla koostuu pääsääntöisesti erilaisista puumateriaalien kuluttajista, kuten puusepän ja kivialan yrityksistä, arkkitehdeistä ja suunnittelijoista. Kumppaneita haetaan jatkuvasti lisää uusiin projekteihin.

Opinnot alkoivat innostuksesta käsillä tekemiseen

Lindroos ei ole aina haaveillut puualalla työskentelystä. Puualalla työskentely lähti harrastuksesta, jossa pääsi tekemään käsillä ja näkemään työnsä jäljen. Harrastuksestaan innostuneena Otto opiskelemaan Salon seudun ammattiopistoon ja sai opiskelupaikan. 

Koulu antoi opiskelijoille paljon vapauksia toteuttaa opintoja. Motivaatio ja tahto kokeilla asioita laajasti opintojen aikana auttoivat opintojen etenemisessä. ‘’Oli kova into tehdä ja kehittää itseään. Salon seudun ammattiopisto osoittatui parhaaksi kouluksi missä olin ollut’’, kertoo Lindroos.

Valmistuttuaan puusepän alalta liittyi Lindroos osuuskuntatoimintaan. Osuuskunta tarjosi mahdollisuuden työskennellä työsalissa pientä maksua vastaan. Lindroos hyödynsi tilaisuuden ja halusi kehittyä urallaan. Ammattiopisto tarjosi tilan ja välineet, mutta materiaalit tuli itse kustantaa. Lindroos korostaa upeaa mahdollisuutta, jonka myötä hän pystyi kehittämään taitojaan ja toteuttaa harrastustoimintaa samalla.

Monipuoliset laitteet oppilaitoksella mahdollistivat tekemisen ja kehittymisen

Otto Lindroos

Opintojen alussa oma yritys puusepänalalla oli haaveena. Valmistumisen jälkeen Lindroos päätyi töihin keittiöliikkeeseen, joka osoittautuikin mielenkiintoiseksi ja jonka myötä ajatukset tulevaisuudesta muuttuivat. Työpaikallaan hän alkoi toteuttamaan enemmän hankkeita ja projekteja. Lopulta Lindroos työskenteli yrityksessä tuotantovastaavana. Lindroos siirtyi myöhemmin TJT-Kalusteelle töihin. Siellä hänen työtehtäviin kuului työnavauksia, projektihankintoja ja lopulta projektimyyntiä.

Yhtenä päivänä konsultit soittivat ja kysyivät olisiko Lindroos kiinnostunut tuotepäällikön työstä Nomartilla. Yksi asia johti toiseen ja hän päätyi työskentelemään kyseiseen yritykseen. 

Vaikka tuotepäällikön arki ei ole jokapäiväistä kalusteiden rakentamista tai verstaalla työstämistä, ovat opinnot tarjonneet hyvän pohjan materiaalin ymmärtämiseen. Lindroos korostaa, että on tärkeää ymmärtää miten laitteet toimii ja miten materiaalit tehdään. Puusepän koulutus on tarjonnut runsaasti tietoa. Muita opintoja Lindroosilla ei ole. 

Hyödynnä tarjolla olevia mahdollisuuksia

Lindroos painottaa puusepän alaa opiskeleville ja alaa harkitseville, että opintojen aikana kannattaa haastaa itseään ja kokeilla mahdollisimman paljon eri tekniikoita. Oppilaitoksessa siihen on vielä oiva mahdollisuus. Hän korostaa ammattiopiston runsaita ja monipuolisia työvälineitä ja koneita, joiden myötä tekniikoita pääsee kokeilemaan. Lisäksi kannattaa olla myös innostunut ja kiinnostunut siitä, mitä tekee. Se vie yritystä ja omaa osaamista myös eteenpäin.

sininen viiva

Tutustu Puusepänalaan ja koulutuksiin. Innostu käytännönläheisestä työstä ja opiskele itsellesi ammatti!