Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Pintakäsittelyalan opiskelija maalaa valkoisella maalilla tuolin valkoiseksi.

Pintakäsittelyala

Pintakäsittelyala sopii tarkalle ja huolelliselle tekijälle

Pintakäsittelyalan osaajien kädenjälki näkyy uudis- ja korjausrakentamisen työmailla. Maalaus, tapetointi, laatoitus sekä maalausalan erikoistyöt vaativat tarkkuutta ja huolellisuutta. Alan ammattilaisena työsi jälki viimeistelee rakennuskohteen sisä- ja ulkopinnat.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Pintakäsittelyalan opiskelija leikkaa kartongista palan saksilla valoisassa luokassa.
Pintakäsittelyn avara ja valoisa luokkatila, jossa on opiskelijoiden asettama vaalea lintutapetti.

Haluatko nähdä käden jälkesi? Hae pintakäsittelyalalle

Rakennusmaalarina saat hetkessä näkyvää aikaiseksi. Sinulta sujuvat tarkka ja huolellinen työskentely maalaus-, tapetointi-, tasoitus- ja laatoituskohteissa.

Maalarin työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Työskentelet sujuvasti erilaisissa olosuhteissa ulko- ja sisätiloissa. Työskentely uudis- ja korjausrakentamiskohteissa on usein tiimityötä. Rakennusmaalarina tulet hyvin toimeen erilaisten ammattilaisten kanssa.

Iloinen pintakäsittelyalan opiskelija istuu harjoitusseinän edessä maalisissa vaatteissa.

Opiskelijatarinat

Vispilä vaihtui pensseliin pintakäsittelyalan opinnoissa

Karoliina Niemelä opiskelee pintakäsittelyalaa Salon seudun ammattiopistolla ja on onnellinen alan vaihtaja. Pitkä tie ravintola-alan hektisissä työtehtävissä ajoi hänet etsimään paremmin omaan elämänrytmiin sopivaa työtä. Lue Karoliinan tarina!

Maalari maalaa keltaista puutaloa ja aurinko paistaa.

Opiskelijatarinat

Nuorena maalausalan yrittäjäksi

Anneli Kinnunen valmistui Salon seudun ammattiopistosta vuonna 2011. Pian valmistumisen jälkeen hän perusti oman maalausalan yrityksen. Lue Annelin mielenkiintoinen uratarina!

Erikoistu julkisivumaalaukseen tai maalausalan yrittäjyyteen

Pintakäsittelyala tarjoaa sinulle vaihtelevia ja käytännönläheisiä työtehtäviä. Maalarit ovat varsinaisia rakennustyömaiden monitaitureita. Opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden erikoistua esimerkiksi julkisivumaalaukseen tai maalausalan yrittäjyyteen.

Jäikö sinulle kysymyksiä pintakäsittelyalan opinnoista?

Ota yhteyttä!

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Pintakäsittelyalalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

Tmi Marko Kari logo
harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.