Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Logistiikka-ala vie kuljetus- ja varastoalan useille urapoluille

Kaipaatko tekemisen meininkiä? Oletko aloittelija tai kokenut konkari? Logistiikka-ala tarjoaa jokaiselle jotakin. Yhteiskunta ei pyöri ilman alan taitavia ammattilaisia. Logistiikan osa-alueisiin kuuluvat henkilöiden ja tavaroiden kuljetukset sekä varastointi.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Tämän alan koulutuksiin hakeutuville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe.
Lue lisää opiskelijavalinnasta ja pääsykokeista hakijalle -sivulta.

Lisäksi alan koulutuksissa terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät rajoitteet saattavat vaikuttaa opiskelijaksi valitsemiseen(SORA-lainsäädäntö). Lue lisää terveydentilavaatimuksista hakijalle -sivulta.

Opiskelija ajaa keltaisen työntömastotrukin kanssa varaston käytävällä lava kyydissä.
Salon seudun ammattiopiston kuorma-autoja ja kuorma-autojen parkkipaikoilla olevia pitkiä perävaunuja.

Suuntaa logistiikka-alan opintoihin – Opiskele ja työllisty

Logistiikan työtehtävissä liikutetaan, varastoidaan ja toimitetaan tavaraa ja raaka-aineita asiakkaille. Alan työtehtävissä korostuvat vastuullisuus, turvallisuus sekä uuden oppiminen. Kehittyvä ala tarjoilee kiinnostavia työtehtäviä, mitkä näkyvät merkityksellisenä osana päivittäistä arkeamme. Valitse oma suuntautumisesi ja lähde mukaan vauhdikkaalle alalle!

Unelmien ura yhdistelmäajoneuvon kuljettajana

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä. Kuljettajana tehtäviisi sisältyy tavaroiden, tuotteiden ja raaka-aineiden kuljettaminen asiakkaalle. Koulutuksessa käytössäsi ovat nykyaikainen teknologia ja uudenaikaiset yhdistelmäajoneuvot. Kuljettajana johdat omaa työtäsi ja varmistat, että kuljetukset saapuvat turvallisesti ja ajoissa perille.

Suuntaa linja-auton kuljettajaksi ja työskentele ihmisten parissa

Nautitko ihmisten parissa työskentelystä? Linja-autonkuljettajana ajat reitti- tai paikallisliikenteenajoja. Työssäsi voit painottua myös tilausliikenteen ajoihin. Linja-autonkuljettaja on parhaimmillaan asiakaspalvelutyössä. Turvallinen ja ystävällinen kuljettaja saa matkustajan tuntemaan olonsa mukavaksi.

Varastonhoitaja vastaa tulevan ja lähtevän tavaran käsittelystä

Varastonhoitajalla on kokonaisuus halussa. Varastonhoitajan tehtäviin kuuluu tavaroiden vastaanotto, luovutus, keräily, lähetys ja inventointi. Monipuolinen työ pitää sisällään myös varastokirjanpitojärjestelmien hallinnan. Koulutuksen aikana pääset työskentelemään trukilla uudenaikaisissa varastotiloissa.

Linja-auton ratti ja sen takana oleva mittaristo ja linja-auton käsittelyyn liittyviä tärkeitä nappuloita.

Opiskelijatarinat

Daniel suuntasi unelmiensa ammattiin linja-autonkuljettajaksi

Daniel Concini teki pitkän uran kuorma-autonkuljettajana. Lapsuuden haave linja-autonkuljettajan ammatista toteutui, kun Concini aloitti opinnot Salon seudun ammattiopistossa. Lue tarina!

Hanki pätevyys logistiikan työtehtäviin ja etene uralla

Onko rekan nuppi kuin toinen kotisi? Ovatko kuormaaminen, kuorman käsittely ja jakelu sinulle jo tuttua puuhaa? Kuljetusalan ammattitutkinto tarjoaa sinulle oivan mahdollisuuden hankkia alan tutkinto ja syventää osaamistasi.

Onko sinulla jo kokemusta kuljetusalan työtehtävistä, mutta haluaisit laajentaa osaamistasi henkilökuljetuksiin? Kuljetusalan ammattitutkinnon kautta voit hankkia lisää osaamista ja ryhtyä linja-autonkuljettajaksi. Joukkoliikenteen parissa asiakaspalvelu, ekologisuus ja ympäristöystävällisyys korostuvat ja teet työtä yhteisen hyvän puolesta.

Jäikö kysymyksiä alan opinnoista? Ota yhteyttä!