Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Opiskelijatarinat

Daniel suuntasi unelmiensa ammattiin linja-autonkuljettajaksi

24.5.2022

Linja-auton ratti ja sen takana oleva mittaristo ja linja-auton käsittelyyn liittyviä tärkeitä nappuloita.

Daniel Concini oli tehnyt jo pitkä uran kuorma-auton kuljettajana, kun lähti opiskelemaan itselleen linja-autonkuljettajan perustutkinnon. Lapsuudesta asti hän on haaveillut työskentelevänsä linja-autonkuljettajana ja nykyinen elämäntilanne on mahdollistanut siirtymisen pitkäaikaisen haaveen pariin. Hän valmistui linja-autonkuljettajaksi Salon seudun ammattiopistosta ja toimii nykyään esimiestehtävissä Rolly Groupilla. 

Kiinnostus kuljetusalaan syttyi jo lapsuudessa

”Kuljetusalalla työskentely on ollut lapsesta asti haaveena”, Concini toteaa. Hänen suvussaan ja perheessään on paljon kuljettajia, joten suunta uravalinnalle syttyi jo lapsuudessa. Concini kertoo, että on aina tiennyt haluavansa linja-autonkuljettajaksi, mutta kiireisen aikataulun myötä ei ole opintoihin ehtinyt hakeutumaan. Kiinnostus kuljettajan ammattiin on kulkenut myös seuraavalle sukupolvelle. Myös oma tytär aikoo hakea opiskelemaan logistiikka-alan opintoja vuoden päästä syksyllä. Omat mielenkiinnon kohteet pyörivät paljon autoilun parissa, joten alan valinnassa on pystynyt yhdistämään mielenkiinnon kohteet ja työn teon.

Concini aloitti kuljettajan uransa vuonna 2007, jolloin hän toimi jakeluauton kuljettajana muutaman vuoden ajan. Hän päätti ryhtyä yrittäjäksi ja toimi yrittäjänä kymmenen vuoden ajan. Ura kuorma-auton kuljettajana tarjosi tilaisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa sekä matkustaa Suomessa ja ulkomailla. “Kuljetusalalla hienointa on, kun pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja näkemään paljon paikkoja”, kertoo Concini.

Haasteet motivoivat ja alalla pääsee pohtimaan ja ratkaisemaan muuttuvia tilanteita

Daniel Conini

Concini työskenteli myös Ruotsissa kuljetusalan työnjohtajana. Hän vietti siellä puolitoista vuotta, jonka aikana hän johti 12 kuljettajan työryhmää. Hän palasi takaisin Suomeen, kun tuttava otti yhteyttä ja pyysi Concinia kuorma-auton kuljettajaksi Rolly Group nimiseen yritykseen. Myöhemmin hän siirtyi yrityksen johto- ja organisointitehtäviin. Parhaillaan hän luotsaa 53 hengen tiimiä, jonka toiminta keskittyy pitkälti Uudenmaan alueelle.

15 vuoden työkokemus kuljettajana opetti paljon. Kokemus kuorma-auton kuljettajan työtehtävistä on tukenut uudessa ammatissa. Uusi ala sisältää paljon samanlaisia piirteitä, kuin entinen työ. Näin myös uuden alan työtehtäviin siirtyminen on ollut mieluisaa ja helppoa.

Sopivat linja-autonkuljettajan opinnot löytyivät Salosta

Linja-auton kuljettajan koulutus tuli mahdolliseksi, kun Concini muutti perheensä kanssa Halikkoon. “Ammattiopisto sijaitsi lähellä kotiani. Jos en olisi nyt täällä asuessani hakeutunut opintoihin, niin en välttämättä ikinä”, toteaa Concini. Myös perheen elämäntilanne oli sellainen, että omat opinnot tuntuivat ajankohtaiselta ja oikealta ratkaisulta.

”Salossa suoritettava linja-autonkuljettaja koulutus oli vaihtoehdoista järkevin kokonaisuus”, Concini kertoo. Hänen tuttunsa oli opiskellut alaa ja kehunut alan opetusta, sekä opettajaa. “Opettaja oli pitkän uran ammattilainen ja opetus moitteetonta”, kertoo Concini.

Hyvä kalusto ja koulutuksesta kuultu positiivinen palaute innosti hakeutumaan opintoihin

Daniel Concini

Opinnot aikuisiällä tuntuivat luonnolliselta, sillä keskittyminen sekä intohimo opiskelua kohtaan pysyi yllä koko opintojen ajan. Concini pitää uuden oppimisesta ja haluaa oppia uutta sekä saada kokemuksia. Koulutus on tarjonnut alan ammattilaisilta tietoja ja uusia näkökulmia omaan työhön.

Logistiikka-alan opiskelija ohjaa keskittyneesti kädet ratissa linja-autoa.

Linja-autonkuljettajalla maisema vaihtuu

“Suosittelen alaa kaikille. Lähtekää rohkeasti opiskelemaan ja olkaa avoimia alaa kohtaan. Tässä työssä näkee ja oppii paljon”, aloittaa Concini. Hän kertoo, että ihmistuntemus on lisääntynyt ja työ antaa tilaisuuden nähdä erilaisia paikkoja. Concini korostaa asiakaspalvelun merkitystä. “Jos ammattiylpeys puuttuu, niin sinulla on väärä näkökulma. Alalla pitää olla innostunut”, toteaa Concini

Hän kannustaa kaikkia kuljetusalasta kiinnostuneita hakeutumaan alalle, sillä ammatti tarjoaa näköalapaikan hyvään asiakaspalveluun ja liikkuvaan työhön. “Opintojen yhdistäminen voi tuntua rankalta, mutta väsymys häviää kun pääset unelmiesi ammattiin. Tehkää unelmista totta”, tiivistää Concini.

sininen viiva

Kiinnostuitko linja-autonkuljettajan koulutuksesta? Lue lisää ja ohjaa itsesi kohti uutta urapolkua!