Tarjoilijan koulutus – hae opiskelemaan asiakaspalvelun ammattilaiseksi
Tarjoilijan ammatti sopii sinulle, joka viihdyt ihmisten parissa ja pystyt mukautumaan vaihtuviin tilanteisiin. Ammatissa tarvitaan kiinnostusta ruokaan ja juomaan, kykyä työskennellä sosiaalisessa työympäristössä, hyviä yhteistyötaitoja ja fyysistä kuntoa. Jos tunnistat itsessäsi näitä kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.
Alan perustutkinto sopii kaikille, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja catering-alalle. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.
Tarjoilijan opinnoista varmuutta ja osaamista asiakaspalveluun
Tarjoilija vastaa yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta. Tarjoilijan työssä pääset käyttämään hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita. Ammatin keskeisiä työtehtäviä ovat asiakaspalvelu ja myyntityö.
Koulutuksessa opetellaan asiakaspalvelun ja myyntityön perusteita. Opit vastaanottamaan asiakkaita, esittelemään, myymään ja tarjoilemaan ravintolan ruoka- ja juomatuotteita sekä huolehtimaan työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta.
Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, mutta koulutukseen sisältyy myös teoriaopintoja. Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan oppilaitoksen opetusravintola Poukamassa, erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä työelämässä.
Mieleenpainuvia oppimistilanteita ovat myös erilaiset asiakastilaisuudet, tapahtumat ja opintokäynnit sekä mahdollinen työelämässä oppimisen jakso ulkomailla. Salon seudun ammattiopistolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työelämässä oppimaan oman alan työpaikoille ulkomaille.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:
ruokien ja juomien tuntemus
asiakaspalvelu ja myynti
asiakastilojen viihtyisyydestä huolehtiminen
tarjoilijan työvälineet
kokous- ja tilaustarjoilu
juhlatarjoilu
kahvilatyö
erityisruokavalioiden tuntemusta
Tarjoilijan koulutus avaa ovia monenlaisiin työpaikkoihin
Tarjoilijat työllistyvät hyvin, ja työllistymismahdollisuuksia on myös ulkomailla. Alan työpaikkoja ovat mm. kahvilat, baarit, olutravintolat, yökerhot, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit ja cateringyritykset, pikaruokaravintolat ja liikenneasemat.
Koulutus antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Ammattinimikkeitä: tarjoilija
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Koulutuksen edellytykset
Tämän koulutuksen edellytykset ovat:
Suomen kansalaisuus tai osoite Suomessa.
Koulutuksen opetuskieli on suomi. Koulutuksen suorittaminen edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä. Lue lisää oppisopimuksesta(siirryt toiseen palveluun)
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin. Lue lisää Evästekäytännöt-sivulta.
Evästeasetukset
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin. Valitse tästä, mitkä evästeet sallit.
Välttämättömiä sivuston teknisen toiminnan kannalta.
Keräävät sivuston käytöstä anonyymia tietoa, jota käytetään sivuston ja sen sisältöjen kehittämiseen.