Ekman Paula
opinto-ohjaaja
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai alan ammatilliset opinnot
Tarjoilijan ammatti sopii sinulle, joka viihdyt ihmisten parissa ja pystyt mukautumaan vaihtuviin tilanteisiin. Ammatissa tarvitaan kiinnostusta ruokaan ja juomaan, kykyä työskennellä sosiaalisessa työympäristössä, hyviä yhteistyötaitoja ja fyysistä kuntoa. Jos tunnistat itsessäsi näitä kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.
Alan koulutus sopii kaikille, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja catering-alalle. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.
Tarjoilija vastaa yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta. Tarjoilijan työssä pääset käyttämään hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita. Ammatin keskeisiä työtehtäviä ovat asiakaspalvelu ja myyntityö.
Koulutuksessa opetellaan asiakaspalvelun ja myyntityön perusteita. Opit vastaanottamaan asiakkaita, esittelemään, myymään ja tarjoilemaan ravintolan ruoka- ja juomatuotteita sekä huolehtimaan työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta.
Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, mutta koulutukseen sisältyy myös teoriaopintoja. Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan oppilaitoksen opetusravintola Poukamassa, erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä työelämässä.
Mieleenpainuvia oppimistilanteita ovat myös erilaiset asiakastilaisuudet, tapahtumat ja opintokäynnit sekä mahdollinen työelämässä oppimisen jakso ulkomailla. Salon seudun ammattiopistolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työelämässä oppimaan oman alan työpaikoille ulkomaille.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:
Tarjoilijat työllistyvät hyvin, ja työllistymismahdollisuuksia on myös ulkomailla. Alan työpaikkoja ovat mm. kahvilat, baarit, olutravintolat, yökerhot, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit ja cateringyritykset, pikaruokaravintolat ja liikenneasemat.
Ensimmäistä ammatillista koulutusta suorittaville alan perustutkinto antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Ammattinimikkeitä: tarjoilija
Koko perustutkinnon suorittaminen on mahdollista oppivelvollisille, ylioppilaille ja niille aikuisille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Mikäli et sovellu koko tutkinnon suorittajaksi, sinulla on mahdollisuus opiskella ravintola- ja catering-alan ammatillisia opintoja, joiden myötä saat valmiuden toimia alan työtehtävissä. Voit esimerkiksi opiskella asiakaspalvelun, tarjoilun tai kahvilatyön ammattilaiseksi. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Tämän koulutuksen edellytykset ovat:
Tutustu kielitaitovaatimuksiin: Kielitaitovaatimukset ja kielitaidon arviointi
Tutustu valintaperusteisiin: Jatkuvan haun valintaperusteet
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä. Lue lisää oppisopimuksesta(siirryt toiseen palveluun)
Tutustu alaan: Ravintola-ala
Haku tulossa
01.03.2025 - 31.05.2025
13.01.2025
04.08.2025
1 - 2 vuotta
20 - 180 osp
Maksuton
Hyvoninkatu 1
24240 SALO
Näytä kartalla
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai alan ammatilliset opinnot
Koulutus alkaa:
13.01.2025
04.08.2025
Lähiopetus, Salo
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin.
Lue lisää Evästekäytännöt-sivulta.
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin. Valitse tästä, mitkä evästeet sallit.
Välttämättömiä sivuston teknisen toiminnan kannalta.
Keräävät sivuston käytöstä anonyymia tietoa, jota käytetään sivuston ja sen sisältöjen kehittämiseen.
Käytetään esimerkiksi mainonnan kohdentamiseen.