Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Kaksi sisustusalan opiskelijaa keskustelevat innokkaasti luokkatilassa.

Yhdessä Parasta -hanke

Mikä on Yhdessä Parasta -hanke?

Yhdessä Parasta -hanke on valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämishanke. Salon seudun ammattiopisto kuuluu Länsi-Suomen alueverkostoon, jossa toimii 27 koulutuksen järjestäjää. Hanketta koordinoi Tampereen kaupunki/TREDU.

Yhdessä Parasta -hankkeessa kehitetään asiakaslähtöistä ja yhdenmukaista henkilökohtaistamista ja varmistetaan ammatillisen koulutuksen laatua työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Hankkeessa jatketaan Parasta-kehittämisohjelmassa syntyneiden tulosten ja toimintamallien kokeilua, käyttöönottoa ja jatkokehittämistä.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen toimenpiteet

Yhdessä Parasta -hankkeen kautta lisätään yhteistyötä ja vertaisoppimista koulutuksen järjestäjien välillä sekä käynnistetään vertaisvalmentajatoimintaa oppilaitoksissa. Vertaisvalmentajat toimivat vertaistukena opetus- ja ohjaushenkilöstölle henkilökohtaistamisen prosessin laadukkaassa ja tasalaatuisessa toteuttamisessa. Vertaisvalmentajatoiminnan avulla edistetään erityisesti erityisen tuen opiskelijoiden ohjaus- ja tukitarpeiden tunnistamista ja heidän yksilöllisiin osaamistarpeisiinsa vastaamista.

Hankkeen tulokset

Yhdessä Parasta-hankkeen tuloksena:

Hankkeen kesto

17.6.2020–30.6.2022

Hankkeen yhteyshenkilö

Rahoittaja

Opetushallitus rahoittaa hanketta 90 prosenttia

Opetushallitus logo