Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Vanhempi varastonhoitaja opiskelija kertoo seuraavasta työtehtävästä nuoremmalle opiskelijalle.

Oppivat kunnat -hanke

Jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittäminen osana kuntakokeilua

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuosina 2020-2021 rahoitusta jatkuvaa oppimista tukeville hankkeille ja kokeiluille. Tarkoituksena on auttaa ihmisiä osaamisensa kehittämisessä, parantaa osaavan työvoiman saatavuutta ja tukea työllistymistä. 

Salon seudun ammattiopiston toteuttama Oppivat kunnat -hanke tähtää ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittämiseen ja pilotointiin sekä työllisyyden kuntakokeilujen tukemiseen.

Hankkeen tavoitteet

Oppivat kunnat -hankkeen tavoitteena on parantaa työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiden ammatillista osaamista ja työllistymistä. Hankkeessa kehitetään työvoimakoulutuksen suunnitteluprosessia, opiskelijarekrytointia, henkilökohtaistamisen toimintamalleja ja parannetaan koulutuksen työllistävyyttä.

Hankkeen toimenpiteet

Hankkeen tulokset

Oppivat kunnat -hanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä verkoston kanssa. Verkostoon kuuluvat Salon kaupungin ja Marttilan kunnan kuntakokeilun organisaatio, Salon kaupungin työpajat, Salon kansalaisopisto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, alueen työnantajat sekä työvoimakoulutusta ja kuntouttavaa työtoimintaa tarjoavat muut tahot.

Hankkeen kesto

1.8.2020–31.12.2022

Hankkeen yhteyshenkilö

Hankkeen rahoittaja

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa hanketta 90 prosenttia.

Oppivat kunnat logo Opetus- ja kulttuuriministeriö logo