Yhdessä Parasta -hanke
Mikä on Yhdessä Parasta -hanke?
Yhdessä Parasta -hanke on valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämishanke. Salon seudun ammattiopisto kuuluu Länsi-Suomen alueverkostoon, jossa toimii 27 koulutuksen järjestäjää. Hanketta koordinoi Tampereen kaupunki/TREDU.
Yhdessä Parasta -hankkeessa kehitetään asiakaslähtöistä ja yhdenmukaista henkilökohtaistamista ja varmistetaan ammatillisen koulutuksen laatua työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Hankkeessa jatketaan Parasta-kehittämisohjelmassa syntyneiden tulosten ja toimintamallien kokeilua, käyttöönottoa ja jatkokehittämistä.
Hankkeen tavoitteet
- yhteistyön ja vertaisoppimisen lisääminen koulutuksen järjestäjien välillä.
- vertaisvalmentajamallin kehittäminen oppilaitokseen.
- henkilökohtaistamisen ja työelämässä oppimisen tasaisen laadun varmistaminen oppilaitoksessa ja valtakunnallisesti.
Hankkeen toimenpiteet
Yhdessä Parasta -hankkeen kautta lisätään yhteistyötä ja vertaisoppimista koulutuksen järjestäjien välillä sekä käynnistetään vertaisvalmentajatoimintaa oppilaitoksissa. Vertaisvalmentajat toimivat vertaistukena opetus- ja ohjaushenkilöstölle henkilökohtaistamisen prosessin laadukkaassa ja tasalaatuisessa toteuttamisessa. Vertaisvalmentajatoiminnan avulla edistetään erityisesti erityisen tuen opiskelijoiden ohjaus- ja tukitarpeiden tunnistamista ja heidän yksilöllisiin osaamistarpeisiinsa vastaamista.
Hankkeen tulokset
Yhdessä Parasta-hankkeen tuloksena:
- vertaisoppiminen ja yhteistyö vahvistuvat oppilaitoksen sisällä ja koulutuksen järjestäjien välillä.
- opetus- ja ohjaushenkilöstön osaaminen kasvaa, yhdenmukaistuu ja pysyy ajan tasalla. Tuloksena on parempi kokonaislaatu ja yhdenmukaiset toimintatavat henkilökohtaistamisen ja työelämässä oppimisen prosesseissa.
- opetus- ja ohjaushenkilöstö tunnistaa entistä paremmin opiskelijat, jotka tarvitsevat enemmän tukea ja ohjausta opinnoissaan ja saavat välineitä heidän tukemisekseen opintojen etenemiseksi ja loppuun saattamiseksi.
Hankkeen kesto
17.6.2020–30.6.2022
Hankkeen yhteyshenkilö
Rahoittaja
Opetushallitus rahoittaa hanketta 90 prosenttia