Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

3R – Rakkaudesta riistaruokaan -hanke

3R – Rakkaudesta riistaruokaan -hanke etsii uusia toimintamalleja siihen, miten ruokapalveluiden tuottajat voisivat tarjota riistalihaan liittyviä elämyksiä kuluttajille sekä miten metsästysseurat ja seurueet voisivat myydä riistalihaa jalostajille ja ravintolasektorille.

Elinvoimaiset riistakannat avaavat liiketaloudellisia mahdollisuuksia metsästyksen rinnalle. Kasvava riistatalous, metsästys, riistaturismi ja ruokamatkailu antavat maaseudun toimijoille mahdollisuuksia ympärivuotiseen toimintaan. Riistalihan käsittelyn osaamista lisätään sekä metsästäjille että ruokapalvelutuottajille.

Kohderyhmät

Kohderyhmiä ovat ravintolat, jatkojalostus, yksittäiskaupat (artesaaniruoka) ja seudulla toimivat metsästysseurat. Hankkeen tarkoituksena on parantaa kuluttajien tietoutta riistalihan käytettävyydestä ja saatavuudesta. Hanke pyrkii muuttamaan ihmisten mielikuvia ”haittaeläimestä” liiketaloudellisesti merkittävään lähiruokamahdollisuuteen.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on:

Toimenpiteet

Hankkeen toimenpiteet jakautuvat neljään työpakettiin, joista Salon seudun koulutuskuntayhtymä osallistuu paketteihin yksi ja neljä:

  1. Tiedonvälitys, neuvonta ja koulutus
  2. Metsästysseurojen kyselytutkimukset
  3. Kemiönsaaren toimintakokonaisuus
  4. Riista osana kestävää ruokamatkailua

Hankeverkosto

3R-hanke on neljän oppilaitoksen yhteistyöhanke, jota hallinnoi Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä. Osatoteuttajina ovat Salon seudun koulutuskuntayhtymä SSKKY, Axxell Brusaby/Kemiön kunta ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Raseko.

Hankkeen kesto

1.10.2023–30.6.2025

Hankkeen yhteyshenkilö

Eriksson Veronika

opettaja, työelämäkoordinaattori

0447704622

Rahoittaja

Euroopan maaseuturahasto 2023–2027 (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Rakkaudesta riistaruokaan -hankkeen logo ELY-keskuksen logo Euroopan unionin osarahoittaman logo