Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

TUVA eli tutkintoon valmentavasta koulutuksesta startti opintoihin

TUVA eli tutkintoon valmentavan koulutuksen valintaperusteet

TUVA-koulutus antaa varmuutta – Kokeile, tutustu ja kehitä valmiuksiasi

TUVA-koulutuksessa voit tutustua eri koulutusaloihin ja löytää itsellesi sopivan ammatin. Voit myös kehittää valmiuksiasi lukio-opintoihin. TUVA-opintojen yhteydessä sinulla on mahdollisuus parantaa suomen kielen taitoasi. Koulutuksen aikana voit korottaa perusopetuksen arvosanoja ja/tai suorittaa ammatillisen koulutuksen tai lukiokoulutuksen opintoja.

Nuoret opiskelijapoika ja opiskelijatyttö juttelevat yhdessä luokkatilassa.
Neljä opiskelijaa istuu pöydän ääressä juttelemassa, kaksi istuu selin ja kaksi kasvot kameraan päin.

Vuodessa valmiudet valitsemiisi opintoihin

TUVA-koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika on enintään yksi vuosi. Voit kuitenkin osallistua TUVA-koulutukseen myös lyhyemmän ajanjakson omien tavoitteidesi mukaisesti ja siirtyä joustavasti ammatilliseen koulutukseen tai lukiokoulutukseen.

Koulutuksen aikana suoritetaan kaikille yhteinen opiskelu- ja urasuunnittelutaitoihin keskittyvä koulutuksen osa. Lisäksi tarjolla on useita valinnaisia koulutuksen osia, joiden avulla voit vahvistaa perustaitoja ja arjen taitoja. Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti ja ne koostuvat sekä lähiopetuksesta että työelämässä tapahtuvasta oppimisesta.

TUVA-koulutukseen hakeutuminen

Voit hakea koulutukseen suoraan verkkosivuiltamme tai yhteishaun yhteydessä.

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Jäikö sinulle kysymyksiä TUVA-opinnoista?

Haetko vielä varmistusta oikean valintaan?

Voisit hyötyä näistä palveluistamme!