Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Kaksi teknisen suunnittelun opiskelijaa keskustelee ja tutkivat pöydällä olevaa pohjapiirustusta.

Tekninen suunnittelu

Tekninen suunnittelu on suunnitteluassistenttien erityisosaamista

Teknisen suunnittelun ammattilainen eli suunnitteluassistentti on tarkka, huolellinen ja oma-aloitteinen. Lisäksi tarkka työskentely tietokoneella ohjelmistojen parissa vaatii hyvää keskittymiskykyä. Yksityiskohtaiset rakennuspiirustukset ja tuotteiden 3D-mallinnus vievät mukanaan.

Suunnitteluassistentit työllistyvät alan monipuolisiin työtehtäviin koko Varsinais-Suomen alueelle. Alan perusopinnot ja suunnitteluohjelmisto-osaamisen hankkiminen mahdollistaa myös joustavamman siirtymisen alan korkeakouluopintoihin.

Voit suunnata osaamistasi rakennus- ja tilasuunnitteluun tai tuotteiden 3D-mallinnukseen

Teknisen suunnittelun koulutuksesta valmistut suunnitteluassistentiksi. Voit valita opinnot kiinnostuksesi mukaan joko tuotteiden 3D-mallinnuksen tai rakennus- ja tilasuunnittelun parista.

Rakennus- ja tilasuunnittelu on luovaa ja pikkutarkkaa työtä

Haaveiletko työstä arkkitehtitoimistossa tai innostutko tilasuunnittelusta? Rakennus- ja tilasuunnitteluun keskittyvän suunnitteluassistentin koulutuksen myötä saat loistavat valmiudet ja unelmastasi voi tulla totta. Koulutuksen aikana perehdyt rakennusteknisiin piirustuksiin ja CAD-pohjaisiin ohjelmistoihin. Opit lukemaan ja tulkitsemaan mittoja ja piirustuksia. Laadit yksityiskohtaisia piirustuksia ja mallinnuksia esimerkiksi rakennustoimistojen tarpeisiin. Valmistuttuasi voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä rakennusalan yrityksissä sekä arkkitehti- ja insinööritoimistoissa.

Teknisen suunnittelun opiskelija Anna Kokkonen seisoo valkoista seinää vasten.

Opiskelijatarinat

Unelmana tilasuunnittelu – kaupan alalta suunnitteluassistentin opintoihin

Anna Kokkonen on juuri valmistunut teknisen suunnittelun opiskelija. Hän vietti viimeisen harjoittelun myymäläsuunnitelun parissa S-ryhmän SOK -pääkonttorilla. Lue lisää!

Tuotteiden 3D-mallinnus vaatii erinomaista teknistä osaamista

Koulutus suuntautuu koneiden ja tuotteiden 3D-mallien, 3D-tulosteiden sekä muun suunnitteludatan tuottamiseen. Suunnitteluassistentit oppivat lukemaan ja tulkitsemaan mittoja ja piirustuksia sekä hyödyntämään CAD-ohjelmistoja suunnittelutyössä. Tämän koulutuksen suorittaneena saat hyvät työllistymismahdollisuudet teollisuuden eri työpaikoille Varsinais-Suomen alueella, mutta myös paikallisesti Salon seudulla. Monipuoliset työtehtävät odottavat sinua esimerkiksi insinööritoimistoissa tai teollisuusalan yrityksissä.

Teknisen suunnittelun opiskelija Niina Virkki istuu luokassa.

Opiskelijatarinat

Teknisen suunnittelun oppisopimus toi työpaikan Taitaja-kilpailijalle

Niina Virkki suuntasi vanhalta urapolulta kohti teknisen suunnittelun opintoja. Virkki osallistui myös Porissa järjestettäviin Taitajat kilpailuun ja sijoittui kolmanneksi. Lue tarina!

Joustava monimuotototeutus helpottaa opiskelua työn ohessa

Monimuotototeutus sopii opintojen suorittamiseen työn ohessa. Tässä toteutusmuodossa osallistut lähiopetukseen ja suoritat sen lisäksi opintoja itsenäisesti sekä työssäoppimisessa. Lähiopetusta on keskimäärin kaksi päivää viikossa.

Teknisen suunnittelun opinnot alanvaihtajille

Suunnitteluassistentin opintojen suorittaminen avaa monia kiehtovia uramahdollisuuksia alanvaihtajalle. Onko sinulla jo työkokemusta ja toisen asteen koulutus suoritettuna? Mikäli vastasit kyllä, voit keskittyä opinnoissa ammatillisiin opintoihin ja suunnittelualan ohjelmistoihin perehtymiseen. Suoritat teknisen suunnittelun opinnot nopeammassa aikataulussa.

Hanki ohjelmisto-osaamista ennen jatko-opintoja

Voit hankkia lisäosaamista CAD-ohjelmistoista lyhytkestoisissa välivuosiopinnoissa. Nämä opinnot tukevat mahdollisesti edessä siintäviä korkeakouluopintoja. Hyödynnä välivuosi ohjelmisto-osaamistasi parantaen. Voit kysyä välivuosiopinnoista lisää alan opinto-ohjaajalta.

Kaksi takaa päin kuvattua henkilöä tutkii yhdessä tietokoneen näytöllä olevaa koneteknistä piirustusta.
Teknisen suunnittelun opiskelija mittaa suhdeviivaimella pöydällä olevaa pohjapiirustusta.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Jäikö sinulle kysyttävää teknisen suunnittelun opinnoista?

Ota yhteyttä!