Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Kaksi teknisen suunnittelun opiskelijaa keskustelee ja tutkivat pöydällä olevaa pohjapiirustusta.

Tekninen suunnittelu

Suunnitteluassistentti taitaa tarkan piirtämisen

Teknisen suunnittelun ammattilainen on tarkka, huolellinen ja oma-aloitteinen. Yksityiskohtaiset tekniset piirustukset ja 3D –mallinnus vievät mukanaan. Tarkka työskentely tietokoneella ammattiohjelmistojen parissa vaatii hyvää keskittymiskykyä. Kuulostaako kiehtovalta? Suunnitteluassistentin opintojen suorittaminen avaa monia kiehtovia uramahdollisuuksia myös alan vaihtajalle.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Voit suorittaa koulutukset ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka tai oma yritys. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka haku sinua kiinnostavaan koulutukseen ei olisikaan avoinna.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Teknisen suunnittelun opiskelija työskentelee keskittyneesti kahden tietokoneen kanssa luokkatilassa.
Takaapäin kuvattu teknisen suunnittelun opiskelija tutkii 3D-tulsotimessa valmistunutta kappaletta.

Tekninen suunnittelu avaa ovia moniin mahdollisuuksiin

Teknisen suunnittelun koulutuksesta valmistut suunnitteluassistentiksi. Voit valita opinnot kiinnostuksesi mukaan joko kone- ja 3D-mallinnuksen tai tilojen ja rakennusten suunnittelun parista.

Tilojen ja rakennusten suunnittelu on luovaa ja pikkutarkkaa työtä

Koulutuksen aikana perehdyt rakennusteknisiin piirroksiin ja CAD -pohjaisiin ohjelmistoihin. Opit lukemaan ja tulkitsemaan mittoja ja piirroksia. Laadit yksityiskohtaisia piirroksia ja mallinnuksia esimerkiksi rakennustoimistojen tarpeisiin. Työmahdollisuuksia löytyy monipuolisesti eri sisustus- ja rakennusalan yrityksistä sekä arkkitehtitoimistoista.

Arkkitehtitoimisto Bellarc Oy:n kolmen hengen henkilökunta seisoo ja hymyilee toimistossa.

Yrittäjätarinat

Bellarc Oy tarjosi opiskelijoille urapolun

Bellarc Oy on Naantalissa sijaitseva arkkitehtitoimisto. Bellarc Oy:lla on monia mielenkiintoisia projekteja, mutta suuntaavat tänä vuonna asuntomessuille useiden kohteiden kanssa. Lue lisää!

Koneiden suunnittelu ja 3D-mallinnus vaatii erinomaista teknistä osaamista

Koulutus suuntautuu koneiden ja tuotteiden 3D-mallien, 3D-tulosteiden sekä muun suunnitteludatan tuottamiseen. Suunnittelija-assistentit oppivat lukemaan ja tulkitsemaan mittoja ja piirroksia sekä hyödyntämään CAD-ohjelmistoja suunnittelutyössä. Tämän koulutuksen suorittaneena työllistymismahdollisuudet tekniikan eri aloille ovat hyvät. Monipuoliset työtehtävät odottavat sinua esimerkiksi insinööritoimistoissa tai teollisuusalan yrityksiin.

Teknisen suunnittelun opiskelija työskentelee luokkatilassa ja mittaa pöydällä olevaa pohjapiirustusta mittasuhdeviivaimella.

Opiskelijatarinat

Työvoimakoulutuksen kautta uusi urapolku teknisessä suunnittelussa

Pi Timonen muutti Helsingistä Somerolle etsien uutta työpaikkaa. Sopivaa työtä ei löytynyt, joten Pi Timoselle avautui mahdollisuus lähteä opiskelemaan teknistä suunnittelua. Lue artikkeli Timosen opinnoista!

Kaksi takaa päin kuvattua henkilöä tutkii yhdessä tietokoneen näytöllä olevaa koneteknistä piirustusta.
Teknisen suunnittelun opiskelija mittaa suhdeviivaimella pöydällä olevaa pohjapiirustusta.

Jäikö sinulle kysyttävää teknisen suunnittelun opinnoista?

Ota yhteyttä!