Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Metallialan opiskelija käyttää manuaalisorvia valoisassa kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristössä Salon seudun ammattiopistolla.

Metalliala

Metalliala kaipaa kuumeisesti uusia alan ammattilaisia

Metalliala työllistää! Opiskele hitsaajaksi tai koneistajaksi ja nappaa työpaikka heti valmistumisen jälkeen. Alan työpaikat tarjoavat sinulle monipuolisia, vaihtelevia ja käytännönläheisiä työtehtäviä. Ala sopii sinulle, mikäli olet huolellinen, tarkka ja teknisesti taitava. Työssä korostuu hyvät kädentaidot, myös ohjelmointitaidot ovat arvostettuja. Maineestaan poiketen nykyaikaiset konepajat ja alan työpaikat ovat usein siistejä ja valoisia.

Kiinnostaako sinua opiskelu oppisopimuksella?

Metallialan koulutuksia voit suorittaa ketterästi oppisopimuksella työn ohessa. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi koulutuksiimme, vaikka koulutuksen haku ei muuten olisikaan avoinna. Oppisopimuksen edellytyksenä on alan työpaikka tai oma yritys.

Koulutuksiin hakeutuminen ja opiskelijaksi valitseminen

Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan. Haastattelussa tapaat alan opettajan ja/tai opinto-ohjaajan. Saat sähköpostiisi viestin haastatteluun liittyen, kun olet täyttänyt hakemuksen. Lue lisää hakeutumisesta ja opiskelijavalinnasta hakijalle suunnatuilta sivuiltamme.

Metallialan opiskelija sinisissä työhaalareissa tarkistaa seinän näytöltä tietoja laitteesta.
Kaksi koneistuksen opiskelijaa tutkii mallipiirustuksia ja mittaa kappaleiden sopivan koon koneistusta varten valoisassa työpajassa.

Opiskele koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi ja työllisty

Metallialan perusopinnot antavat sinulle loistavat perustaidot kaikkiin alan työtehtäviin. Kaikki koneistajaksi opiskelevat oppivat myös hitsauksen perustaidot ja sama toisin päin. Sinun ei siis tarvitse koulutuksen alussa tietää, kumpi suuntautumisista sopii sinulle paremmin.

Koneistaja hallitsee manuaali- ja CNC-sorvauksen

Koneistajan opintojen aikana opit kädentaitojen lisäksi myös tulkitsemaan piirustuksia, mittaamaan tarkasti ja ohjelmoimaan cnc-sorveja. Opinnoissa korostuu käytännönläheisyys ja käsillä tekeminen.

Hitsaaja oppii hitsauksen eri menetelmät

Hitsauksen opintojen aikana opit hitsaamaan eri metalleja. Koulutuksen jälkeen osaat hitsata eri menetelmin, kuten MIG-, TIG- tai puikkohitsausta käyttäen. Opintojen aikana opiskelet alan kädentaitoja käytännönläheisesti pajassa ja työharjoittelussa.

Valitse nopeampi reitti työelämään tai täydennä osaamistasi

Voit opiskella alan opintoja myös lyhytkestoisemmissa koulutuksissa, jolloin voit työllistyä alan työpaikalle jo ennen varsinaista tutkinnon suorittamista. Ota ohituskaista käyttöön ja siirry nopeampaa reittiä työelämään tai opiskele tutkinto loppuun oppisopimuksella.

Samat opinnot sopivat sinulle, joka olet toiminut levyseppähitsaajana tai koneistajana, mutta tarvitset työssäsi toisen osaamisalan taitoja. Päivitä osaamisesi lyhytkestoisissa koulutuksissa ja työskentele metallialan huippuosaajana.

Voit myös suorittaa jonkin pienemmän osan pidemmästä koulutuksesta varmistaaksesi täsmäosaamisesi alan työtehtävissä.

Kysy koulutuksen suorittamisesta lisää alan opinto-ohjaajalta.

Jäikö sinulle kysyttävää metallialan koulutuksista?

Etsitkö tekijää metallialan tilaustyöllesi?

Metallialan tilaustöiden yhteyshenkilöt voi tarkistaa Palvelut-sivulta

Tärkeät työelämäkumppanit mukana koulutusten suunnittelussa sekä toteutuksessa

Ammatillista koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämäkumppanimme ovat meille tärkeitä ja haluamme ylläpitää sekä kehittää yhteistyötä monella tapaa. Tavoitteena on, että yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelija, yritys että Salon seudun ammattiopisto.

Yrityselämän edustajat ja yhteisöt ovat mukana kehittämässä koulutuksia mm. alan työelämäjaostoissa ja samalla myötävaikuttavat siihen, että koulutuksen sisällöt vastaavat entistä paremmin työelämän tarpeita. Kumppanuusyritykset tarjoavat myös monipuolisia työelämäjaksoja opiskelijoille.

Metalli-alalla saamme tehdä yhteistyötä mm. seuraavien alan ammattilaisten kanssa.

harmaa viiva

Haluatko ryhtyä kumppaniksemme?

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva yhteistyön muoto.