Ekman Paula
opinto-ohjaaja
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai alan ammatilliset opinnot
Kokin ammatti sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ruoan- ja leivonnaisten valmistuksesta, erilaisista raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä. Kokin ammatissa tarvitaan myös huolellisuutta, fyysistä kuntoa ja hyviä yhteistyötaitoja. Jos tunnistat itsessäsi näitä kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.
Alan ammatilliset opinnot sopivat kaikille, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja catering-alalle. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.
Koulutuksessa opiskellaan kaikkia kokin työssä tarvittavia taitoja. Opit tuntemaan ja käyttämään erilaisia raaka-aineita, suunnittelemaan ja valmistamaan maittavia ruoka-annoksia ja huolehtimaan työvälineistä ja keittiön puhtaudesta.
Opiskelet myös asiakaspalvelua, yhteistyötä ja joustavuutta kiireen keskellä. Lisäksi koulutuksessa opit huomioimaan ravitsemussuosituksia ja erityisruokavalioita sekä työturvallisuutta ja kestävän kehityksen periaatteita keittiöympäristössä.
Koulutus tapahtuu oppilaitoksen opetuskeittiöissä ja opetusravintola Poukamassa sekä monipuolisesti alan työpaikoilla, kuten ravintoloissa, kahviloissa, suurtalouskeittiöissä ja liikenneasemilla.
Mieleenpainuvia oppimistilanteita ovat myös erilaiset asiakastilaisuudet, tapahtumat ja opintokäynnit sekä mahdollinen työelämässä oppimisen jakso ulkomailla. Salon seudun ammattiopistolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työelämässä oppimaan oman alan työpaikoille ulkomaille.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:
Kokeilla on paljon työllistymisvaihtoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Kokkien työpaikkoja ovat ruoka- ja seurusteluravintolat, suurtalouskeittiöt, henkilöstöravintolat, kahvilat ja lounasravintolat, panimoravintolat, street food -paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining -ravintolat, hotellit ja catering-yritykset sekä liikenneasemat. Ravintola- ja catering-alalla työajat ovat vaihtelevia ja joustavia.
Kokin koulutus antaa hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin, ja perustutkinnon suorittaja saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Koko perustutkinnon suorittaminen on mahdollista oppivelvollisille, ylioppilaille ja niille aikuisille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Mikäli et sovellu koko tutkinnon suorittajaksi, sinulla on mahdollisuus opiskella ravintola- ja catering-alan ammatillisia opintoja, joiden myötä saat valmiuden toimia alan työtehtävissä. Voit esimerkiksi opiskella ravintolakokin, suurtalouskeittiön tai kahvilatyön ammattilaiseksi. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Tämän koulutuksen edellytykset ovat:
Tutustu kielitaitovaatimuksiin: Kielitaitovaatimukset ja kielitaidon arviointi
Tutustu valintaperusteisiin: Jatkuvan haun valintaperusteet
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä. Lue lisää oppisopimuksesta(siirryt toiseen palveluun)
Tutustu alaan: Ravintola-ala
Haku tulossa
01.03.2025 - 31.05.2025
13.01.2025
04.08.2025
1 - 3 vuotta
20 - 180 osp
Maksuton
Taitajankatu 6
24240 SALO
Näytä kartalla
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai alan ammatilliset opinnot
Koulutus alkaa:
13.01.2025
04.08.2025
Lähiopetus, Salo
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin.
Lue lisää Evästekäytännöt-sivulta.
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin. Valitse tästä, mitkä evästeet sallit.
Välttämättömiä sivuston teknisen toiminnan kannalta.
Keräävät sivuston käytöstä anonyymia tietoa, jota käytetään sivuston ja sen sisältöjen kehittämiseen.
Käytetään esimerkiksi mainonnan kohdentamiseen.