Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Iloinen tarjoilija opiskelija kävelee jälkiruoka tarjotin kädessään valoisassa opetusravintola Poukamassa.

HYBAKE -hanke

Luoda hybridioppimismallina toteutettava valinnainen kurssimoduuli

Erasmus+ kumppanuusprojekti – kuuden eurooppalaisen oppilaitoksen yhteinen digitaalinen opetusmateriaali ravintola- ja catering-alan sekä leipuri-kondiittori koulutuksiin.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on kehittää digitaalinen opetusmateriaali: Eurooppalaiset juhlaleivonnaiset.

Hankkeen toimenpiteet

Hankkeessa on mukana kuusi eurooppalaista oppilaitosta. Jokainen oppilaitos valitsee 3 kansallista juhlaleivonnaista, joiden valmistuksesta oppilaitos laatii reseptit ja opetusvideot. Materiaali kootaan yhteiselle verkkosivustolle. Materiaalit muodostavat opetusmateriaalikokonaisuuden: Eurooppalaiset juhlaleivonnaiset. Verkkosivusto toimii opetusmateriaalina kaikille kiinnostuneille ja sitä voi hyödyntää ravintola- ja leipuri-konditoria-alan opetuksessa.

Hankkeessa järjestetään sekä virtuaalisia, että lähitapaamisia toteuttajaoppilaitoksissa. Tapaamisissa perehdytään eri maiden ruokakulttuureihin ja jokaisessa tapaamisessa on oma koulutuksellinen teema, kuten etäopetus, etäopetuksessa käytettävä materiaali, videoiden tekeminen jne.

HYBAKE-hankeverkosto:

Hankkeen tulokset

Hankkeen tuloksena on kehitetty digitaalinen opetusmateriaali lähi-, etä- ja hybridiopetusta varten. Opetusmateriaali sisältää 18 videoitua ohjetta hankkeen osallistujamaiden juhlaleivonnaisista. Opetusmateriaali on koottu yhdelle verkkosivustolle, joka on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lisäksi opettajien kielitaito ja kulttuurien tuntemus on vahvistunut ja oppilaitosten välille on muodostunut toimiva verkosto, jota voidaan hyödyntää myös jatkossa esimerkiksi opiskelijoiden liikkuvuuksien järjestämisessä

HYBAKE -hanke sosiaalisessa mediassa

Hankkeen kesto

1.11.2021–31.12.2023

Hankkeen yhteyshenkilö

Rontu Jari

projektisuunnittelija

0447704635

Rahoittaja

Erasmus+ 2021-KA220-VET-01

Hybake logo Co-funded by the European Union logo