Hankkeet, Uutiset
Riistaa ruhosta lautaselle
10.12.2024
Kurssi on suuren kysynnän vuoksi TÄYNNÄ
Riistaa ruhosta lautaselle -kurssi alkaa 15.1.2025
Rakkaudesta riistaruokaan -hanke järjestää koulutuksen ravintoloiden henkilöstölle ja muille riistaruuan valmistamisesta kiinnostuneille. Tavoitteena on saada riistaruokaa ravintoloiden ruokalistoille ja kuluttajien lautasille.
Koulutus sisältää neljä koulutusiltaa, joista ensimmäinen toteutetaan Vaskion metsästysseuran rekisteröidyssä riistankäsittelytilassa ja loput Salon seudun ammattiopistolla (Taitajankatu 6, Salo).
Kouluttajina toimivat Vaskion metsästysseuran asiantuntijat, Martin Hägglund Riista-Ateljeesta sekä opettajat Veronika Eriksson ja Mika Vähämäki Salon seudun ammattiopistosta.
Aikataulu ja sisällöt (klo 16 alkaen)
- Ke 15.1. Valkohäntäpeuran käsittelykoulutus
Suolistus, nylkeminen ja paloittelu - To 16.1. Valkohäntäpeuran käsittelykoulutus
Nylkeminen, paloittelu, riiputus ja raakakypsytys - Ke 22.1. Peuraa lautasella
Liemet, haudutetut padat sekä paistit, pateet ja perinteiset riistan lisukkeet - To 23.1. Peuraa lautasella
Arvokkaat ruhon osat, fileet ja paistit ja gastronomiset lisukkeet. Riista-annoksen täydentävät juomat ja riistaruoasta elämys.
Tervetuloa makumatkalle!