Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Yritystarinat

Oppisopimuksella apua osaajapulaan

28.10.2022

Kaksi opiskelijaa nauravat yhdessä tietokoneella ollessaan neuvotteluhuoneessa.

Hyödynnä oppisopimusta yrityksen rekrytointitarpeisiin tai osaajapulaan

Oppisopimuskoulutus johtaa usein onnistumisiin, joista hyötyy opiskelijan lisäksi yritys, jossa opiskelija suorittaa osan opinnoistaan. Oppisopimuskoulutuksella voidaan päivittää työntekijän osaamista vastaamaan yrityksen työvoimatarvetta tai hankkia kokonaan uutta työvoimaa. Rekrytoivan oppisopimuksen kautta saadaan hyviä tyyppejä, joilla on asenne kohdallaan ja halu tehdä työtä. Lisäksi oppisopimuksella kehitetään ammatillista osaamista, joka edesauttaa työtehtävissä suoriutumista ja toimii hyvänä tapana sitouttaa työntekijä yrityksen toimintaan.

6 faktaa oppisopimuksesta

  1. Oppisopimus suunnitellaan aina yhdessä työnantajan kanssa ja henkilöstä tulee yrityksen työntekijä.
  2. Opiskelija on työsuhteessa ja työskentelee vähintään keskimäärin 25 h/viikko.
  3. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus.
  4. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa ammatillisen koulutuksen tai tutkinnon osan.
  5. Oppisopimuskoulutus ei maksa työnantajalle mitään.
  6. Oppisopimuskoulutus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan.

Oppisopimuskoulutuksesta hyötyvät sekä opiskelija että yritys

Salolainen Oy Nordic Spa hyödynsi oppisopimusta rekrytoinnissa ja löysi juuri oikeanlaisen osaajan paikkamaan rekrytointitarvetta. Niina Virkki suoritti suunnitteluassistentin loppuvaiheen opintonsa oppisopimuksella salolaisessa Oy Nordic Spa:ssa, joka tunnetaan paremmin nimellä Novitek. Niina sai oppisopimusopintojensa aikana toimia suunnittelijana sekä piirtäjänä. Niinan mielestä oppisopimuskoulutus antaa hyvän pohjan alan työtehtäviin. Oppisopimuksen myötä työelämään siirtyminen ja alan työtehtävässä jatkaminen on jouhevaa, kun työstä on muodostunut opintojen aikana hyvin realistinen kuva. Valmistumisen jälkeen Niinan ura Novitekilla jatkui saumattomasti.

Teknisen suunnittelun opiskelija Niina Virkki istuu luokassa.
Takaapäin kuvattu teknisen suunnittelun opiskelija tutkii 3D-tulsotimessa valmistunutta kappaletta.

Oy Nordic Spa:n tuotekehityspäällikkö Tomi Blåfield, on myös tyytyväinen onnistuneeseen rekrytointiin ja sen helppouteen oppisopimuksella. Blåfield oli ensin yhteydessä Salon seudun ammattiopistoon ja kyseli loppuvaiheen opintoja suorittavia opiskelijoita. Hän sai Niina Virkin yhteystiedot, jonka jälkeen Niina kutsuttiin normaalisti työhaastatteluun. Heti työhaastattelussa vaikutti siltä, että oikea henkilö on löytynyt. Menestyksekkään työhaastattelun jälkeen solmittiin oppisopimus Niinan opintojen loppuajalle. Tavoitteena oli rekrytoida hänet oppisopimuksen jälkeen töihin.

Tulen ilman muuta hyödyntämään oppisopimusta uudestaankin, kun tarvitsemme uusia osaajia tai olemassa olevan henkilöstön täydennyskouluttamista.

”Opettaja kävi meillä tutustumassa Niinan tulevaan oppimisympäristöön ja teimme suunnitelman oppisopimuksen toteuttamiseksi”, -Blåfield kertaa tapahtumia. ”Oli myös hyödyllistä vaihtaa ajatuksia oppilaitoksen edustajan kanssa. Oppilaitoksesta saa hyvät valmiudet perusasioiden oppimiseen, varsinainen syväoppiminen tapahtuu sitten yrityksessä”, kuvailee Blåfield. Oppisopimuksesta hyötyvät sekä oppilaitos että yritys. Yritys saa käyttöönsä uutta näkökulmaa sekä opiskelijalta että opettajilta ja parhaimmassa tapauksessa vakituisen työntekijän. Oppilaitos saa arvokasta tietoa työelämän toimintatavoista ja alan koulutustarpeista.

”Niina toi tiimiimme uutta näkökulmaa ja vahvisti jo meidän olemassa olevaa 3D-mallintamisen osaamista. Tulen ilman muuta hyödyntämään oppisopimusta uudestaankin, kun tarvitsemme uusia osaajia tai olemassa olevan henkilöstön täydennyskouluttamista. Voin suositella oppisopimusta muillekin yrityksille”, -kertaa Blåfield.

Kiinnostuitko rekrytoinnista oppisopimuksen avulla – Ota yhteyttä!