Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Yritystarinat

Bellarc Oy tarjosi opiskelijoille urapolun

18.5.2022

Arkkitehtitoimisto Bellarc Oy:n kolmen hengen henkilökunta seisoo ja hymyilee toimistossa.

Bellarc Oy on Naantalissa toimiva arkkitehtitoimisto. Sen ovat perustaneet Nina Helin ja hänen aviomiehensä vuonna 2015. Yritys sai alkunsa, kun aviomies kannusti Ninaa hyödyntämään taitojaan ja perustamaan oman yrityksen. Bellarc Oy on mahdollistanut harjoittelupaikkoja monelle teknisen suunnittelun opiskelijalle, joista muutamasta on tullut vakituinen työntekijä yritykseen.

Bellarc Oy tarina alkoi kiinnostuksesta piirtämistä kohtaan

Nina Helin kertoo, että aviomies kannusti perustamaan oman yrityksen, sillä hän näki Ninalla olevan runsaasti työmotivaatiota. Helin päätti lähteä kokeilemaan tietä yrittäjänä ja yhdistämään ne asiat, joista hän todella pitää. Piirtäminen on ollut Ninan sydämen asia jo lapsuudesta pitäen. Hän tiesi myös haluavansa rakennusarkkitehdiksi. Tällä hetkellä Helin tekee työkseen rakennuslupapiirustuksia. Hänen osaamiseensa kuuluvat piirustukset, asiakirjat, luvan hakemiset sekä pääsuunnitelijan työt, joita rakennusluvan saaminen vaatii.

Työ arkkitehtina on muuttunut vuosien varrella runsaasti. Helin kertoo, että hän on valmistumisen jälkeen itse piirtänyt paljon pohjapiirrustuksia sekä rakennuksia paperille. Nykyään piirtäminen on sähköistynyt ja nyt lähes kaikki piirretään ohjelmistojen avulla. Helin kertoo, että Bellarc Oy erottuu markkinoilla palvelulla ja sen laadulla. “Ala on muuttunut todella paljon vuosien aikana kun kaikki on sähköistynyt. Kaikki luvat haetaan sähköisesti ja lupaprosessi tapahtuu nopeasti. Haluamme erottua erinomaisella palvelulla”, toteaa Helin.

Työharjoittelu avasi oven työelämään

Bellarc Oy on tarjonnut työharjoittelupaikkoja myös Salon seudun ammattiopiston opiskelijoille. Teknisen suunnittelun opiskelijat Janina Helminen sekä Julia Hjelt suorittivat harjoittelunsa Bellarc Oy:llä ja jäivät harjoittelun jälkeen töihin arkkitehtitoimistoon suunnitteluassistentteina.

Janina Helminen on yksi Bellarc Oy:lle suoraan työharjoittelusta työllistynyt suunnitteluassistentti. Hän aloitti opinnot teknisen suunnittelun parissa vuonna 2019 Salon seudun ammattiopistossa. Ennen teknisen suunnittelun opintoja Helminen oli työskennellyt parturi-kampaajana. Hakeutuminen opintojen pariin oli selvä juttu, sillä koulutus oli kiinnostanut jo pitkään. Opinnot tarjosivat tilaisuuden lähteä toteuttamaan lapsuuden haave. Opintojen aikana suoritettu työharjoittelu johti myös suoraan työllistymiseen samaan yritykseen.

Haaveilin jo lapsena urasta arkkitehtina. Kun kuulin tästä koulutuksesta, innostuin ja hain opiskelemaan

Janina Helminen

Julia Hjelt on myös entinen teknisen suunnittelun opiskelija, joka toimii parhaillaan suunnitteluassistenttina Bellarc Oy:llä. Hjelt aloitti opintonsa vuosi myöhemmin, kuin Helminen. “Pidin alaa jo nuorempana vaihtoehtona. Silloin ammattinimikkeenä toimi rakennuspiirtäjä. Ajatus unohtui vuosiksi, kunnes löysin koulutuksen uudestaan ja hain opiskelemaan”, kertoo Hjelt.

“Koulu ja teoriaopinnot ovat tarjonneet hyvän pohjan, mutta vasta harjoittelut ja tekeminen opettaa käytännön asiat”, toteaa Helminen ja Hjelt. Harjoittelu on antanut varmuutta työelämään siirtyessä. Molemmat kokevatkin juuri harjoittelun opettaneen eniten uusia asioita. “Harjoittelun aikana näki mitä työ tarjoaa”, Hjelt ja Helminen toteaa. He korostavat myös pienen toimiston etuja. Pieni toimisto tarjoaa laajemman työnkuvan ja mahdollisuuden päästä oppimaan ja kokeilemaan monipuolisesti kaikkea.

Kissa nukkuu toimistossa.
Kaksi teknisen suunnittelun opiskelijaa tutkivat tietokonetta.

Asuntomessuilla Bellarc Oy:n suunnittelutyö sulautuu luontoon

Asuntomessut vietetään tänä vuonna Naantalissa. Asuntomessuilla nähdään 36 erilaista kohdetta, joista Bellarc Oy on suunnitellut kymmenen. Kohteita löytyy omakotitalosta aina rantamökkiin asti. Kohteet on rakennettu asiakkaan toiveiden mukaisesti, mutta suunnitelmissa ja valmiissa rakennuksissa näkyy myös Bellarc Oy:n oma kädenjälki.

Kaikki asuntomessuilla olevat kohteet ovat täysin erilaisia. Jokaisessa talossa on joku erikoisuus, jolla pyritään erottumaan muista. ”Esimerkiksi kattomuodot sekä materiaalivalinnat ovat tekijöitä, joilla luodaan persoonallisia ratkaisuja”, kertoo Nina Helin. ”Tämän vuoden messukohteissa tontit olivat haastavia suunnitella. Alueella on paljon suojelualueita joten suunnittelussa piti elää luonnon ehdoilla. Toisaalta juuri luonnon yhdistäminen suunnitelmiin tarjosi suurta onnistumisen tunnetta. Talot on suunniteltu luontokokemus edellä ja talo sulautuu kauniiseen ympäristöön”, jatkaa Helin.  

On mielenkiintoista, että näkee työn jäljen alusta loppuun asti

Nina Helin

Asuntomessujen kohteita ovat suunnitelleet Bellarc Oy:n kolmen hengen työryhmä, Nina Helin, Janina Helminen sekä Julia Hjelt. Helin kertoo, että asuntomessut ovat hänelle täysin erilainen projekti muihin rakennusprojekteihin verrattuna. Hän on päässyt seuraamaan rakentamista alusta asti ja pääsee näkemään myös valmiin tuloksen.

sininen viiva