Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta

Uutiset

Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden Verso -näyttely

26.4.2022

Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden designtekstiili näyttelyn tila.

Salon seudun ammattiopiston tekstiili- ja muotialan opiskelijat ovat järjestäneet näyttelyn nimeltä Verso, kauppakeskus Plazan toisessa kerroksessa. Opiskelijat ja kutsuvieraat viettivät Verso- näyttelyn avajaisia 25.4.2022. Näyttely on nyt kaikille avoin ja maksuton. Näyttelyssä voit vierailla arkisin klo 10-18 ja lauantaisin 12-16.

Avajaisia vietettiin maanantaina 25.4.2022

Tekstiili- ja muotialan opiskelija Hannele Kivikoski avasi näyttelyn puheenvuorollaan. Kivikoski kertoo, että onneksi puhe oli hänelle yllätys, sillä olisi herkistynyt enemmän puhuessaan näyttelystä, joka on hänelle tärkeä. Puheenvuorossa hän korosti, opiskelijoiden panostusta ja upeaa kädenjälkeä, joka on nyt kaikkien nähtävissä. Tekstiili- ja muotialan opintoja opiskelee paljon eri ikäisiä ja eri lähtökohdista tulleita opiskelijoita. Kivikoski kertoo, kuinka iloinen on taitavista kanssa opiskelijoista.

Avajaisissa myös koulutusalajohtaja Petri Laaksonen kiitti vieraita saapumisesta ja kertoi kevään Verso -näyttelyn olevan upeiden teoksien kokonaisuus.

Tekstiili- ja muotialan opiskelija pitää avajaisissa puhetta.
Verso- näyttelyn tarjoilupöytä.

Näyttelyssä on esillä monipuolisesti opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia erilaisia designtekstiiliteoksia. Teokset tarjoavat katsojalleen runsaasti värejä, materiaaleja, printtejä ja erilaisilla menetelmillä toteutettuja teoksia. Näyttelyssä pääset luovan maailman pariin ja pääset tutustumaan opintojen sisältöön sekä näkemään opiskelijoiden kädenjäljen.

Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden tuottamat keppihevoset.
Printtikuvioitu servetti mukin sisällä.

Opiskelijaryhmä toteuttivat asut teatterin näytelmään

Tekstiili- ja muotialan opiskelijat ovat päässet toteuttamaan Kirakan kesäteatterin tulevaan Röllien lakikirja -näytelmään asuja.

Tekstiili- ja muotialan opiskelijat sekä Ompelimo Oliina ovat tehneet projektissa yhteistyötä. Ompelimo Oliina on toiminut pitkään teatterimaailman puvustuksen parissa. Ompelimossa on ollut harjoittelussa useita opiskelijoita, joista osa on työskennellyt näytelmä puvustuksen parissa. Opiskelijat ovat tutustuneet teatterin hahmoihin ja ideoineet yhdessä Ompelimon kanssa asujen kokonaisuuksia.

Teatterin asut ovat taidonnäyte siitä, miten pystyy yhdistämään erilaisia asusteiden osia toisiinsa. Opiskelija vierailivat Salon teatterin puvustamossa, josta saivat valita vaatekappaleita. Ajatuksena on, että ei käytetä kokonaisia vaatteita, vaan käytetään vaatteista osia ja yhdistetään ne toisiinsa.

Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden tuottamat asut teatterille.
Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden toteuttamat asut teatterille rölli -näytelmään.