Sähkö- ja automaatioalan työvoimakoulutus on suunnattu
Sinulle, joka olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja haluat saada uuden ammatin sähkö- ja automaatioalalta!
Koulutukseen valittavilla tulee olla hyvä terveys ja motivaatio uuden oppimiseen sekä riittävä suomen kielen taito. Vieraskielisillä opiskelijoilla on mahdollisuus saada Suomi toisena kielenä opetusta työvoimakoulutuksen aikana. Koulutukseen otetaan enintään 12 opiskelijaa.
Sähkö- ja automaatioalan työvoimakoulutuksen tavoitteet
Koulutuksen ensisijainen tavoite on parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä. Lisäksi koulutuksen tavoitteena on, että opit itsenäisesti ja oikein menetelmin soveltamaan koulutuksen aikana saavutettua tietotaitoa myöhemmin työelämässä. Koulutuksessa suoritetaan sähkö- ja automaatioalan perustutkinto.
Sähkö- ja automaatioalan työvoimakoulutuksen sisältö
Koulutus alkaa 2vk:n orientoivalla jaksolla, jonka aikana kartoitetaan osaaminen sekä soveltuvuus alalle. Kartoitusjakson aikana voit perustelluista syistä päättää koulutuksen. Laadimme Sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa otetaan huomioon aikaisempi koulutuksesi ja työkokemuksesi. HOKS määrittelee myös koulutusajan, koulutuksen maksimi kesto on kaksi vuotta.
koulutus sisältää mm.
koulutuksen orientoiva osuus: osaamiskartoitus, henkilökohtaistaminen koulutukseen ja työympäristöön tutustuminen
sähkötekniikan ja elektroniikan perusosaaminen sekä mittaukset
sähköalan käsityökalujen käyttö
työturvallisuuden, sähkö- ja sähkötyöturvallisuuden hallinta
sähköasennusmateriaalien tunteminen ja käyttö
pienjänniteverkostoasennukset (ei ilmajohdot)
laiteasennukset, vianetsintä ja kunnossapito
kiinteistöjen sähköasennustyöt ja jakokeskukset
yhteiset tutkinnon osat
Tulityö-, hätäensiapu-, työturvallisuus- ja sähkötyöturvallisuuskorttikoulutukset sisältyvät opintoihin.
Sähkö- ja automaatioalan työvoimakoulutuksen toteutus ja hakeminen
Koulutus on monimuotototeutus joka muodostuu lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta. Lähiopetus toteutetaan päivä- ja/tai iltaopetuksena.
Työpaikalla tapahtuva koulutus toteutetaan HOKSin mukaisesti, johon kirjataan ne käytännön työtehtävät, joita tekemällä opiskelija saavuttaa tavoitteeksi asetetun osaamisen. Työpaikalla on työpaikkaohjaaja, joka on oman alansa ammattilainen perehdyttämään ja ohjaamaan opiskelijaa.
Näytöt ovat osa tutkinnon ja suorittamista. Näytöllä tarkoitetaan toimintaa, jossa opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut tutkinnon perusteissa määritellyn keskeisen ammattitaidon tai osaamisen.
Loma-ajat
Arkipyhien lisäksi 2022: 17.–23.10. ja 23.–31.12., 2023: 20.–26.2., 3.–31.7., 16.–22.10. ja 21.–31.12.
Koulutuksen numero 705845. Koulutukseen hakeminen on sitovaa heti hakemuksen jätettyäsi ja hakemuksen voi peruuttaa ainoastaan pätevällä syyllä (esim. työllistyminen).