Eriksson Veronika
opettaja, työelämäkoordinaattori
Ravintola-alan syventävät opinnot kokeille
Ruokapalvelujen ammattitutkinto on koulutus, jonka avulla päivität ammatillisen osaamisesi uudelle tasolle. Koulutuksesta saat uutta osaamista ja ammattitaitoa sekä perehdyt laatutietoiseen, kannattavaan ja taloudelliseen työskentelyyn.
Ammattitutkinnon koulutus sopii ravintola-alan osaajille, jotka haluavat lisätä osaamista omassa työssään tai edetä työurallaan.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opiskelu onnistuu helposti työn ohessa. Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa, koska osa osaamisesta hankitaan työpaikalla.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen vahvistaa, monipuolistaa ja syventää osaamistasi ravintola-alalla ja kokin työssä. Koulutus suoritetaan työn ohessa ja se toteutetaan sekä lähiopetuksena, että verkossa tapahtuvana oppimisena.
Lähipäivien sisältö on monipuolinen ja niiden aikana tutustutaan muun muassa alan trendeihin, perehdytään ravintoloiden toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen, gastronomisiin makupareihin, sesonkien ja paikallisuuden hyödyntämiseen, ruoan ja juoman yhdistämiseen, juhlaviin liharuokiin, kasvisruokiin ja moniin muihin mielenkiintoisiin teemoihin.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:
Koulutuksessa verkostoidutaan ja opitaan toisiltamme. Osaamisen lisääntyessä kehitämme yhdessä alan ja alueen ravintolatoimintaa ja lisäämme alueen ravintoloiden houkuttelevuutta ja yhteistyötä. Oppilaitoksen opettajien lisäksi koulutuksessa toimii valmentajina ja sparraajina alan ja alueen ansioituneita ammattilaisia.
Koulutus käynnistyy tiistaina 13.9.2022 ja lähiopiskelupäivät toteutetaan pääsääntöisesti joka 3. viikko, tiistaisin klo 16–20.
Vuoden 2022 lähiopiskelupäivät ovat:- ti 13.9.- ti 4.10.- ti 25.10.- ti 15.11.- ti 22.11.
Riistaruokaa valkohäntäpeurasta -kurssi toteutetaan yhteistyössä Salon seudun riistahoitoyhdistyksen kanssa metsästyskaudella 2022. Kurssin kesto on 3 iltaa, joiden ajankohta tarkentuu metsästyskauden alettua.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon sisällytetään valinnaisia tutkinnon osia oman mielenkiinnon mukaan.
Koulutuksen suorittaminen oppisopimuksella on opiskelijalle maksutonta. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.
Ruokapalvelujen ammattitutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet syventää ammatillista osaamistasi ja tiivistää yhteistyötä alan toimijoiden kesken.
Koulutuksen myötä saat myös uusia ideoita ja valmiuksia kehittää omaa työskentelyäsi ja oman työpaikkasi toimintaa.
Haluatko aloittaa opinnot nopeassa aikataulussa? Tämän koulutuksen yhteydessä voit aloittaa opinnot joustavasti sopimuksen mukaan. Tiedustele mahdollista aloituspäivää koulutuksen yhteyshenkilöltä.
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä. Lue lisää oppisopimuksesta(siirryt toiseen palveluun)
Tutustu alaan: Ravintola-ala
Haku tulossa
Noin 1-2 vuotta
150 osp
Maksuton
Taitajankatu 6
24240 SALO
Näytä kartalla
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin.
Lue lisää Evästekäytännöt-sivulta.
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä, ja osaa käytetään analytiikka- tai markkinointitarkoituksiin. Valitse tästä, mitkä evästeet sallit.
Välttämättömiä sivuston teknisen toiminnan kannalta.
Keräävät sivuston käytöstä anonyymia tietoa, jota käytetään sivuston ja sen sisältöjen kehittämiseen.
Käytetään esimerkiksi mainonnan kohdentamiseen.