Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Opiskelija kertoo näkökulmansa keskusteluun ja kaksi liiketoiminnan opiskelijaa kuuntelevat tarkasti.

Opiskelijavalinta

Jatkuvan haun opiskelijavalinta

Kaikki verkkosivujemme kautta hakeutuvat henkilöt haastatellaan ennen opiskelijavalintaa. Haastattelussa selvitetään koulutustarpeesi ja edellytykset tutkinnon suorittamiselle.

Hakemuksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, josta pääset varaamaan haastatteluajan. Muista siis tarkkailla sähköpostiasi ja tarkista myös roskapostisi.  Sosiaali- ja terveysalalla varaat ensin soveltuvuuskoeajan. Haastatteluun osallistuvat vain soveltuvuuskokeen läpäisseet hakijat.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon hakeutuvien ei tarvitse varata haastatteluaikaa, alan opettaja on heihin yhteydessä.

Saat tiedon valintapäätöksestä sähköpostiisi. 

sininen viiva

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Sosiaali- ja terveysalalla sekä kuljetusalalla on käytössä pääsy- ja soveltuvuuskokeet.  Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen osallistuminen on tärkeää, koska ilman osallistumista et voi tulla valituksi edellä mainittuihin hakukohteisiin. 

Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kutsun, jossa on tarkemmat tiedot kokeen ajasta ja paikasta.

Lähihoitajan soveltuvuuskoe

Lähihoitajan soveltuvuuskokeessa mitataan hakijan aloitteellisuutta ja vastuullisuutta, sosiaalisuutta sekä ongelmanratkaisutaitoa. Soveltuvuuskokeessa on kaikille yhteinen kirjallinen osio (opiskeluedellytykset, persoonallisuustesti), ryhmäkeskustelu sekä psykologin haastattelu.

Perustason ensihoitajat

Ensihoidon oppilaitoskohtainen pääsykoe sisältää soveltuvuuskokeen lisäksi fyysisen kunnon testauksen sekä toiminnallisen ja kirjallisen osion. Varustaudu päivään liikunnallisilla vaatteilla. Lisäksi perustason ensihoitajaksi hakeutuvat lähettävät itsestään esittelyvideon alan opinto-ohjaajalle.

Kirjallisen osion ennakkomateriaalit

Maanrakennusalan soveltuvuuskoe

Maanrakennusalalla on haastattelu ennen koulutuksen alkua sekä yhteishaussa että jatkuvassa haussa hakeneille.  

Logistiikka-alan valintakoe

Logistiikka-alan valintakokeessa yhteishaussa hakeneiden oppimisvalmiudet mitataan sekä varmistetaan soralainsäädännön mukainen terveydentila. 

sininen viiva

Alakohtaiset terveydentilavaatimukset

SORA-lainsäädäntö koskettaa seuraavia Salon seudun ammattiopistossa toteutettavia tutkintoja:

Perustutkinnot

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot