Siirry sisältöön
Opiskeluopas Yhteystiedot Hae sivustolta
Opiskelija kertoo näkökulmansa keskusteluun ja kaksi liiketoiminnan opiskelijaa kuuntelevat tarkasti.

Opiskelijavalinta

Jatkuvan haun opiskelijavalinta

Kaikki verkkosivujemme kautta hakeutuvat henkilöt haastatellaan ennen opiskelijavalintaa. Haastattelussa selvitetään koulutustarpeesi ja edellytykset tutkinnon suorittamiselle.

Hakemuksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, josta pääset varaamaan haastatteluajan. Muista siis tarkkailla sähköpostiasi ja tarkista myös roskapostisi.  Sosiaali- ja terveysalalla varaat ensin soveltuvuuskoeajan. Haastatteluun osallistuvat vain soveltuvuuskokeen läpäisseet hakijat.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon hakeutuvien ei tarvitse varata haastatteluaikaa, alan opettaja on heihin yhteydessä.

Saat tiedon valintapäätöksestä sähköpostiisi. 

sininen viiva

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Perustason ensihoitajilla on pääsykokeet.  Pääsykokeeseen osallistuminen on tärkeää, koska ilman osallistumista et voi tulla valituksi edellä mainittuihin hakukohteisiin. Pääsykokeeseen ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kutsun, jossa on tarkemmat tiedot kokeen ajasta ja paikasta.

Perustason ensihoitajat

Ensihoidon oppilaitoskohtainen pääsykoe sisältää haastattelun lisäksi fyysisen kunnon testauksen sekä toiminnallisen ja kirjallisen osion. Varustaudu päivään liikunnallisilla vaatteilla.

sininen viiva

Alakohtaiset terveydentilavaatimukset

SORA-lainsäädäntö koskettaa seuraavia Salon seudun ammattiopistossa toteutettavia tutkintoja:

Perustutkinnot

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot